Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Teatteri & Tanssi

Suomen kansallisbaletin taiteellinen johtaja vaihtuu – Madeleine Onne jättää tehtävänsä kesäkuussa 2022

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Suomen kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne (kuvassa) jättää tehtävänsä kesäkuussa 2022. Asiasta tiedottaa Suomen kansallisooppera ja -baletti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uuden taiteellisen johtajan rekrytointi alkaa toukokuussa.

Onne aloitti nelivuotisen kautensa Kansallisbaletin johdossa elokuussa 2018 eikä aio käyttää optiota kolmen vuoden jatkokaudesta, vaan aikoo keskittyä uusiin haasteisiin.

–  Olen todella iloinen siitä, että lähes koko esityskauden kestäneestä koronapandemiasta huolimatta näen meidän olevan paljon paremmassa tilanteessa kuin aloittaessani kolme vuotta sitten, Onne kertoo tiedotteessa.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi kertoo tiedotteessa olevansa tyytyväinen Onnen panokseen taiteellisena johtajana.

Ruotsalainen Madeleine Onne siirtyi Kansallisbalettiin Yhdysvalloista Houstonin balettiakatemian johtajan paikalta. Tätä ennen hän toimi baletin taiteellisena johtajana ensin Tukholmassa ja sen jälkeen Hongkongissa. Tanssijanuransa Onne teki Tukholman kuninkaallisessa baletissa ensitanssijana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE