Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Muu kulttuuri

Suomen kultuurifestivaalien kattojärjestö tapahtumatakuusta: Ei riitä – festarikesän pelastamiseen tarvitaan vielä yksi tukipaketti

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) ehdotus tapahtumatakuusta on ongelmallinen ja huonosti toimiva, sanoo Suomen kulttuurifestivaalien kattojärjestö Finland Festivals. Järjestöllä on lähes sata jäsenfestivaalia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Finland Festivalsin mukaan tapahtumatakuu ei riitä korvaamaan kesällä syntyviä tappioita ja lakiehdotus tulee liian myöhään lähes kaikkien festivaalien kannalta.

Järjestön mukaan festivaalit tarvitsevat opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) vielä yhden tukipaketin, jotta festivaalikesä voitaisiin pelastaa. Järjestön mielestä tukipaketti antaa varmuutta tehdä päätökset siitä, uskalletaanko festivaalia järjestää tai järjestetäänkö se rajoitustoimet huomioiden.

Hallituksen valmistelema tapahtumatakuu olisi ennakollinen maksusitoumus, joka annettaisiin tapahtuman järjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Takuu koskisi tietyin ehdoin vähintään 200 hengen yleisötapahtumia, jotka järjestetään kesän aikana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE