Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Suomen on tehtävä enemmän” – SDP:stä esitys kokonaisturvallisuuden huippuyksiköstä

Jukka-Pekka Flander / SDP

SDP:n kansanedustaja Ville Skinnari herättelee hallitusta ja suomalaista elinkeinoelämää nopeisiin tekoihin Suomen varautumisen vahvistamiseksi.

Demokraatti

Demokraatti

Hän esittää, että pääministerin johdolla luodaan uusi, kokonaisturvallisuuden kehittämisestä vastaava huippuosaamisen yksikkö.

– Venäjän täysimittainen hyökkäyssota on jatkunut pian kaksi vuotta. Kaksi vuotta sotaa Euroopassa, 22 puolustustarvikeapulähetystä Suomesta Ukrainalle. Suomen tuki Ukrainalle jatkuu ja on vankkumaton, siitä ei eduskunnan isossa salissa ole erimielisyyttä. Mutta tuen lisäksi Suomen on tehtävä enemmän, hän toteaa tiedotteessa.

Suomen hallituksen on hänen mukaansa nopeasti löydettävä tapa vahvistaa sotilaallista varautumistamme. Suomi voi olla kokoaan suurempi turvallisuuden tuottaja puolustusalalla, kuten digitaalisissa ratkaisuissa ja puolustustarviketuotannossa, Skinnari sanoo.

– Tätä osaamistamme pitää kehittää ja vahvistaa yhdessä eurooppalaisten ja pohjoismaisten kumppaniemme kanssa. Suomen viennin edistäminen puolustussektorilla on oma etumme, mutta se palvelee myös Ukrainan asiaa ja vahvistaa näin koko Euroopan turvallisuutta.

TURVALLISUUS ja varautuminen on Skinnarin mukaan myös muun muassa liikenneyhteyksien parantamista, ruokaturvaa, ilmastonmuutoksen vaikutuksiin varautumista ja suomalaisen yhteiskunnan yhtenäisyyden vahvistamista.

– Suomen kokoisella maalla ei ole varaa antaa turvallisuuden eri sektorien siiloutua, vaan on tehtävä aiempaa syvempää yhteistyötä.

Suomi on nyt jäämässä pahasti jälkeen panostuksista teollisiin ja digitaalisen turvallisuuden ratkaisuihin, Skinnari arvioi. Etenkin yksityisen sektorin pitäisi herätä investoimaan, koska muut maat menevät nyt kovaa vauhtia eteenpäin.

SKINNARIN visiossa uudessa huippuosaamisen yksikössä eri sektoreiden ja yritysten osaaminen kootaan yhteen, luodaan uusia investointeja yhdessä yksityisen sektorin ja tärkeimpien kumppaneiden, kuten Ruotsin, Norjan ja Iso-Britannian, kanssa.

– Tavoitteena pitää olla Suomen puolustusteollisuuden kapasiteetin nostaminen ja digitaalisen kyvykkyyden parantaminen. Samalla voimme luoda tuhansia kovasti kaivattuja työpaikkoja, Itä-Suomi mukaan lukien. Meillä, tai Ukrainalla, ole aikaa odottaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE