Politiikka

Suomen ykkönen! Demokraatin lukijamäärä ja kokonaistavoittavuus harppasivat voimakkaasti – ”Päätimme panostaa laatuun”

Nora Vilva
Päätoimittaja Mikko Salmi sanoo, että muun muassa onnistuneet rekrytoinnit selittävät Demokraatin menestystä.
Nora Vilva
Päätoimittaja Mikko Salmi sanoo, että muun muassa onnistuneet rekrytoinnit selittävät Demokraatin menestystä.
Nora Vilva
Päätoimittaja Mikko Salmi sanoo, että muun muassa onnistuneet rekrytoinnit selittävät Demokraatin menestystä.

Kansallisen mediatutkimuksen eli KMT:n mukaan Demokraatti-lehti on kasvattanut eniten lukijamääräänsä viime vuoden heinäkuun ja tämän vuoden kesäkuun aikana sanoma- ja kaupunkilehdistä koko Suomessa.

Painetun lehden kasvu on 26 prosenttia. Lehden kokonaistavoittavuus kaikissa kanavissa kasvoi 15 prosenttia ja on tänään julkistettujen lukujen mukaan 76 000. Myös kokonaistavoittavuuden kasvussa Demokraatti on kategoriansa ykkönen.

Demokraatin saama viestintätuki pienentyi vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen peräti kolmanneksella 1,2 miljoonasta 800 000 euroon. Taustalla oli SDP:n vaalitappio. Demokraatti on SDP:n pää-äänenkannattajalehti.

Vuoden ajan nelipäiväisenä julkaisuna tullut lehti alkoi ilmestyä täysin uudistuneena viikkolehtenä vuoden 2016 alussa yt-neuvottelukierroksen jälkeen.

Nyt toimittajiamme on Arkadianmäellä jatkuvasti 2–3 aiemman yhden sijaan.

Päätoimittaja Mikko Salmi on ilahtunut KMT:n uusista luvuista. Salmi kertoo, miten Demokraatin nousu tapahtui, vaikka taloudelliset haasteet tarkoittivat muun muassa markkinointibudjetin puolittumista.

– Päätimme panostaa laatuun ja sisältöihin. Uskomme, että ihmiset haluavat lukea punnittua sisältöä. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Salmi nostaa esiin lehden onnistuneet rekrytoinnit.

– Toimituksen vahvuutta eduskunnassa on lisätty. Nyt toimittajiamme on Arkadianmäellä jatkuvasti 2–3 aiemman yhden sijaan.

Demokraatti.fi:n suurin lukijaryhmä ovat noin kolmikymppiset, 25–34-vuotiaat, nuoret aikuiset.

Verkossa Demokraatti.fi pyrkii olemaan Suomen nopein ja kiinnostavin poliittinen uutismedia. Lukijamäärä kasvaa edelleen.

– Demokraatti.fi:n suurin lukijaryhmä ovat nyt noin kolmikymppiset, 25–34-vuotiaat, nuoret aikuiset. Siis juuri se ryhmä, jota SDP ei tunnu tavoittavan millään, Salmi korostaa.

Printti puolestaan syventää ja taustoittaa päivän puheenaiheita.

Salmi sanoo myös, että lehti pyrkii jatkuvaan kehittymiseen ja kehittämiseen. Ihmisten työnkuvat on pantu uusiksi ja kaikille on annettu mahdollisuus oppia itsestään ja osaamisestaan uutta.

Paikallaan pysyminen ei ole vaihtoehto.

– Painettua Demokraattia uudistetaan hieman lokakuussa ja loppuvuodesta Demokraatti.fi uudistuu kokonaan.

KMT syksy2016/kevät 2017 -mitattiin yhteensä 97 aikakauslehden, 42 sanomalehden, 37 kaupunki- ja noutopistelehden, 10 lehtipaketin ja 8 sanomalehden liitteen lukijamäärät.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat