Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Suomessa suruliputus ja eduskunnassa hiljainen hetki Vantaan kouluampumisen vuoksi – Orpo: “Haluan esittää omasta ja hallituksen puolesta osanottoni”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Pääministeri Petteri Orpo, sisäministeri Mari Rantanen ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson (oik.) Vantaan kouluampumisen tiedotustilaisuudessa eduskunnassa Helsingissä 2. huhtikuuta.

Sisäministeriö on määrännyt valtion virastoille ja laitoksille huomenna suruliputuksen. Asiasta kertoi sisäministeri Mari Rantanen (ps.) Vantaan kouluampumisen tiimoilta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Demokraatti

Demokraatti

– Toivomme, että koko Suomi osallistuu tähän liputukseen, Rantanen sanoi.

Suruliputus alkaa aamulla kello kahdeksalta ja päättyy auringon laskiessa. Liputuksen alkaessa lippu vedetään ensin salossa ylös asti ja lasketaan sen jälkeen kolmanneksen tangon mittaa alas niin, että lipun alareuna asettuu salon puoliväliin.

Myös eduskunta järjestää keskiviikkona täysistunnon aluksi hiljaisen hetken Vantaan tragedian vuoksi. Rantasen lisäksi tilaisuuteen osallistuivat pääministeri Petteri Orpo (kok.) ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

– Ampumavälikohtaus Vantaalla Viertolan koulussa järkyttää syvästi ja vetää kyllä sanattomaksi. Erityisen järkyttäväksi sen tekee niin uhrien kuin epäillyn tekijän ikä. Haluan esittää omasta ja hallituksen puolesta osanottoni menehtyneen lapsen perheelle ja läheisille.

– Lisäksi kaksi lasta on loukkaantunut vakavasti. Meidän ajatuksemme ovat uhrien, heidän läheistensä, Viertolan koulun oppilaiden ja henkilökunnan puolella, Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa.

MINISTERI Rantanen tähdensi, että aikuisten on nyt hyvä olla lastensa saatavilla tulevina päivinä. Hän kiitti myös viranomaisia.

– Haluan esittää suuret kiitokseni suomalaisille viranomaisille erittäin nopeasta hyvästä toiminnasta ja yhteistoiminnasta, jossa he vaikeissa olosuhteissa Vantaalla tekivät töitä ja saivat myös epäillyn kiinni.

Orpo ja Rantanen korostivat tutkinnan olevan edelleen alkuvaiheessa.

– Sen voin vakuuttaa, että poliisi selvittää kaiken mitä tähän asiaan liittyy, ja tekee sen hyvin ja perusteellisesti, Rantanen totesi.

– Olen myös opetusministerinä syvästi järkyttynyt tästä tapahtuneesta. Ajatukseni on väkivallan teon uhrien 12-vuotiaiden lasten ja heidän omaistensa luona, silminnähden järkyttynyt ministeri Anna-Maja Henriksson sanoi.

Uutista täydennetty klo 15.52 suruliputuksen alkamis- ja päättymisajankohdalla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE