Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Suomi jysäytti sensaation EM-futsalissa!

LEHTIKUVA / JEROEN PUTMANS

Suomen miesten futsalmaajoukkue jatkaa kautta aikain ensimmäistä arvoturnaustaan alkulohkon jälkeenkin. Puolivälieräpaikka Hollannissa pelattavassa EM-turnauksessa aukesi, kun lohkon päätöskierroksella Suomi voitti Slovenian 2-1 ja sijoittui lohkokakkoseksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Suomelle maalasivat Juhana Jyrkiäinen ajassa 32.11 ja maalivahti Juha-Matti Savolainen tyhjään maaliin ajassa 34.44. Tasapelin jatkopaikkaan tarvinnut Slovenia teki loppuminuuteista jännittävät 1-2-kavennuksellaan, mutta Suomi kesti painostuksen ja otti riemukkaasti jatkopaikan lopputurnausdebyytissään.

Suomi tarvitsi ottelusta voiton pelattuaan tasan Italian kanssa ja hävittyään Kazakstanille. Slovenialle tasapeli olisi tuonut jatkopaikan, kun Kazakstan kukisti lohkon toisessa ottelussa Italian. Suomen ja Slovenian ottelu Amsterdamissa eteni maalittomana pitkään, mutta Jyrkiäisen ohjattua lantiolla Iiro Vanhan vedon Slovenian maaliin, oli etu yhtäkkiä Suomella.

Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin maalivahti Savolainen täräytti 2-0 tyhjään maaliin Slovenian hakiessa tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Slovenian herkeämätön painostus tuotti kavennuksen Nejc Hozjanin osumalla, mutta enempää eivät slovenialaiset saaneet aikaan. Suomelle ensimmäinen voitto Sloveniasta kautta aikain, ja tärkeääkin tärkeämmässä paikassa.

-  Mahtava fiilis. On noita tullut joskus aikaisemminkin tehtyä, mahtavaa että osui minulle vaikka ihan sama, kuka sen olisi tehnyt, Savolainen totesi voittomaalistaan Ylen tv-haastattelussa.

-  Tätä (jatkopaikkaa) ei oikein vielä pysty sanoiksi laittamaan. On tästä haaveiltu ja tämän eteen tehty töitä. Loistava homma suomalaiselle futsalille, Savolainen jatkoi ja kiitteli Amsterdamiin tulleita suomalaisfaneja, jotka tekivät reissun varsin lyhyellä varoitusajalla Hollannin vapautettua koronarajoituksia.

Suomi kohtaa puolivälierässä maanantaina A-lohkon voittajan. Vastus ratkeaa perjantain myöhäisillassa A-lohkon päätöspeleissä. A-lohkoa johtaa ennen päätöskierrosta Portugali.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE