Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Suomi osallistuu Itämeren lisävalvontaan Merivoimien ja Rajavartiolaitoksen meri- ja ilma-aluksilla – tästä on kyse

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomi osallistuu Itämeren lisävalvontaan Merivoimien ja Rajavartiolaitoksen meri- ja ilma-aluksilla, puolustusministeriön tiedotteessa kerrotaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Britannian johtaman JEF-puolustusyhteistyöryhmän puolustusministerit sopivat eilen lisäävänsä valvontaa Itämerellä merenalaisen infrastruktuurin suojelemiseksi.

Puolustusministeriön tiedotteen mukaan merivalvonta Itämerellä toteutetaan joulukuun aikana ja sitä on mahdollista jatkaa myös myöhemmin.

-  Päätimme lisätä läsnäoloa ja valvontaa Itämerellä. Tehostamme kriittisen vedenalaisen infrastruktuurin suojaamista ja kehitämme kyvykkyyksiä turvallisuuden varmistamiseksi. JEF-maiden piirissä päätetyt toimet täydentävät Naton, EU:n ja valtioiden omia toimenpiteitä, puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoo tiedotteessa.

JEF eli Joint Expeditionary Force -puolustusyhteistyöryhmässä on mukana kymmenen maata: Alankomaat, Islanti, Britannia, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro. Suomi liittyi ryhmään vuonna 2017 yhtä aikaa Ruotsin kanssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE