Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Suomi pidätti UNRWA:n tukea liian pitkään” – aika Gazassa käy vähiin, sanoo ex-kehitysyhteistyöministeri

AFP / LEHTIKUVA

SDP:n kansanedustaja Ville Skinnari painottaa, että YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNRWA:n rooli on kriittisen tärkeä Gazan siviilien avustamisessa.

Demokraatti

Demokraatti

Järjestö avustaa siviilejä tarjoamalla paikallisille muun muassa hätämajoitusta, ruokaa ja perusterveydenhuoltopalveluja.

– Suomi pidätti järjestön tukea liian pitkään, kehitysyhteistyöministerinä edellisessä hallituksessa toiminut Skinnari toteaa tiedotteessa.

Hän tapasi tänään UNRWA:n Euroopan-toimiston edustajia ja keskusteli järjestön tilanteesta.

– Suomen toimintaa on ihmetelty, sillä järjestön rooli on aivan keskeinen siviilien auttamiseksi Gazassa.

SUOMEN hallitus jäädytti kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavion (ps.) johdolla UNRWA:n tuet Israelin syytösten pohjalta tilapäisesti tammikuussa.

Skinnari muistuttaa, että UNRWA:n toiminnan selvityksissä ei ole löydetty todisteita Israelin syytöksille järjestön työntekijöiden osallisuudesta 7. lokakuuta tehtyihin terroristi-iskuihin.

– Gazan sota on jatkunut tänään jo 200 päivän ajan. Siviiliväestöä uhkaa nälänhätä ja tilanne on katastrofaalinen. Suomen pitää voimakkaasti pyrkiä vaikuttamaan siihen, että alueelle edistetään tulitaukoa ja UNRWA:n toiminta Gazassa saa riittävästi rahoitusta ja siviilien avustaminen mahdollistetaan. Aika käy nyt vähiin, Skinnari painottaa.

UNRWA avustaa palestiinalaisia myös Länsirannalla, missä Israelin joukot ovat syyllistyneet raakoihin väkivaltaisuuksiin, kansanedustaja huomautta.

– On hyvä, että sekä Yhdysvallat että EU ovat nyt asettaneet pakotteita väkivaltaan syyllistyneille yksityishenkilöille. Kansainvälisen yhteisön, Suomi mukaan luettuna, on tehtävä entistä enemmän, edistettävä ja vaadittava siviilien suojelua ja humanitaarisen oikeuden kunnioittamista kaikilta toimijoilta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE