Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Susikanta on räjähtänyt käsiin” – Keskustan kansanedustajat vaativat lakimuutosta: Tappaminen pitää olla mahdollista pakkotilassa

Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvinen ja kansanedustaja Mikko Kärnä nostavat yhdessä tuumin suden pöydälle.

Demokraatti

Demokraatti

– Susikanta on räjähtänyt käsiin joka puolella Suomea ja uusia havaintoja tulee ihmisiltä koko ajan, kansanedustajat tiedottavat.

Keskustan kansanedustajatovat huolissaan, koska ihmisten turvallisuuden tunne on nyt kärsinyt suuresti.

– Sudet ovat alkaneet liikkua yhä rohkeammin asutuskeskuksiin ja ihmisten elinpiiriin. On välttämätöntä ottaa susipolitiikassa huomioon ihmisten pelkotilat. Lakia täytyy muuttaa siihen suuntaan, että petoeläimen tappaminen olisi mahdollista pakkotilassa silloin, kun se tulee ihmisasutuksen lähettyville ja välittömästi uhkaa ihmisten tai kotieläinten turvallisuutta, Kurvinen sanoo.

– Petopolitiikassa pitäisi päästä myös metsästäjien kanssa hyvään yhteistyöhön ja saada siten yhteinen käsitys petokannoista, Kärnä puolestaan painottaa.

Kurvisen ja Kärnän mukaan nyt onkin aika vaikuttaa lainsäädäntöön siten, että petoeläinkannat saadaan kuriin.

Sunnuntaina 25. maaliskuuta Alahärmässä Power Palacen Platinassa pidetään susipolitiikasta avoin keskustelutilaisuus alkaen kello 17. Kärnä ja Kurvinen toimivat keskustelun avaajina.

Lisää aiheesta

Demokraatti selvitti keskiviikkona 28.3. tutkijan näkemyksen Suomen susikannan kehitykseen. Lue juttu täältä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE