Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Musiikki

Suuri unelma toteutuu – Paavo Lipposen 80-vuotisjuhlakonsertissa soivat oopperan tähdet

Päivi ja Paavo Lipposen pitkäaikainen unelma toteutuu, kun Musiikkitalon lavalle nousee 13 suomalaista oopperalaulajaa esittämään omia suosikkikaarioitaan.

Heikki Sihto

Demokraatti

Ensi vuonna 24.4. Paavo Lipposen 80-vuotismerkkipäivän yhteydessä järjestettävän gaalakonsertin tavoitteena on tarjota kaikille mahdollisuus päästä nauttimaan oopperasta. Konsertin liput maksavat 11,5 euroa ja tällä rahalla katetaan Musiikkitalon kustannukset konsertista.

Päivi Lipponen sanoo konsertin järjestämisen taustalla olevan rakkaus kulttuuriin ja halu tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuus päästä nauttimaan siitä.

– Harva politiikassa toimiva laittaa itseään peliin kulttuurin puolesta. Se on sääli. Mutta tällä poliittisella kokemuksella minä ja Paavo kyllä tiedämme, että kulttuurilla ei ääniä kerätä, päinvastoin, Päivi Lipponen sanoo.

Konsertin järjestämisestä vastaa Päivi ja Paavo Lipposen rahasto. Sen ja mukaan saatujen sponsoreiden ansiosta konserttilipun hinta on saatu laskettua 11,5 euroon. Konserttiin tulee myyntiin 400 paikkaa.

Kaikki konsertin esiintyjät ovat Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden solisteja. Gaalakonsertissa esiintyvät sopraanot Laura Juvonen, Jutta Holmberg, Saara Kiiveri, Hannakaisa Nyrönen ja Olga Heikkilä, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, tenori Taavi Oramo ja baritonit Jussi Vänttinen ja Sampo Haapaniemi sekä rahaston vuoden 2021 uudet laulajat basso Henkka Uusitalo ja sopraano Marika Hölttä.

Esiintyjiä säestää 55 soittajan Musiikkitalon juhlaorkesteri, jota johtaa kapellimestarilahjakkuus Taavi Oramo.

Rahasto on vuosien ajan tukenut nuoria laulajia.

Jokainen laulaja on valinnut esitettäväksi oman suosikkikappaleensa. Illan aikana kuultavia säveltäjäsuuruuksia ovat muun muassa Mozart, Puccini, Wagner, Korngold, Ravel, Rossini ja Merikanto.

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on jo vuosien ajan tukenut nuoria laulajia ja järjestänyt konsertteja, oopperaesityksiä ja lastenoopperoita muun muassa Musiikkitalossa ja Ateneumissa sekä konsertit Espoon Urkuyö ja Aaria -festivaalilla.

– Esimerkiksi uudenvuoden päivänä Temppeliaukion kirkossa järjestettävässä ilmaiskonsertissa on ollut 800–900 kävijää. Konsertissa myydyn ohjelman tuotoilla rahasto on järjestetty lapsille oopperaesityksiä, Päivi Lipponen kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE