Sveitsi laittoi ahtaalle, mutta Pikkuleijonat varmisti paikkansa välieriin

LEHTIKUVA / CHRIS TANOUYE / IMAGES ON ICE
Pikkuleijonat juhlii, kuva on Suomen aiemmasta Venäjä-pelistä.

Suomi eteni alle 18-vuotiaiden poikien MM-kiekossa mitalipeleihin Samu Salmisen ja Aleksi Heimosalmen maaleilla sekä Aku Koskenvuon torjunnoilla. Poikien maajoukkue kukisti turnauksen puolivälierissä Sveitsin maalein 2–0 Planossa Texasissa.

DEMOKRAATTI/STT

Muut mitalipeleihin selvinneet joukkueet ovat Kanada, Ruotsi ja Venäjä.

Edellispeleistä sivussa olleet hyökkääjät Brad Lambert ja Oliwer Kapanen palasivat Sveitsi-ottelussa kokoonpanoon, ja Suomi joutui muutenkin tekemään töitä kaikin voimin päästäkseen ikäluokan mitalipeleihin ensi kertaa vuoden 2018 kultajuhlien jälkeen.

Salminen vei Suomen maalin johtoon ylivoimalla toisen erän viime sekunneilla. Sveitsi sai päätöserässä erinomaisen tasoitustilaisuuden, mutta Koskenvuo torjui Louis Robinin rangaistuslaukauksen.

Heimosalmi ratkaisi ottelun neljä minuuttia myöhemmin päätöserän puolivälissä näyttävällä yksilösuorituksella.

Koskenvuo ja Heimosalmi loistivat päätöserässä

Helpottunut päävalmentaja Petri Karjalainen tunnusti, että Sveitsi laittoi hyvällä joukkuepelillä Suomen ahtaalle.

– Olen todella tyytyväinen tulokseen, sillä peli oli vaikea. Aloitimme pelin hyvin, muttemme saaneet maaleja, sillä Sveitsi pelasi joukkueena sitoutuneemmin kuin yksikään vastustajamme tähän saakka, Karjalainen totesi Kansainvälisen jääkiekkoliiton nettisivuilla.

Sveitsi pelasi uhrautuvasti varsinkin omaan maalin edustalla, kun pelaajat blokkasivat toistuvasti suomalaisten laukauksia.

Koskenvuon torjuma rankkari ja Heimosalmen 2–0-maaliin päättynyt purjehdus koko kentän läpi olivat pelin ratkaisevat yksilösuoritukset.

–  Aku pelasi upeasti. Hän torjui pari ylivoimahyökkäystä, läpiajoja ja pelasi hienosti rangaistuslaukaustilanteen, puolustaja Viljami Juusola kiitteli.

Sisu Yliniemi ylisti Heimosalmen maalia.

–  Se oli tärkeä maali. Ja kaunis, Yliniemi totesi.

Välierissä Suomi kohtaa Venäjän ja Kanada Ruotsin torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.