Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Synagogahyökkäyksestä USA:ssa epäilty oli 44-vuotias Britannian kansalainen

LEHTIKUVA / AFP Andy Jacobsohn
Poliisiauto synagogan edessä.

Texasissa Yhdysvalloissa viikonlopun synagogahyökkäyksestä epäilty oli 44-vuotias Britannian kansalainen, kertoi Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI sunnuntaina. FBI:n mukaan kaikki viittaa siihen, että hän toimi yksin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Britannian ulkoministeri Liz Truss tuomitsi teon heti antisemitistisenä terroritekona.

- Puolustamme yhdessä Yhdysvaltain kanssa kansalaistemme oikeuksia ja vapauksia niitä vastaan, jotka levittävät vihaa, Truss kirjoitti Twitterissä.

- Ajatukseni ovat juutalaisyhteisön sekä kaikkein niiden luona, joihin Texasin vastenmielinen teko on vaikuttanut, ulkoministeri jatkoi.

Epäilty sai surmansa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden luonnehti niin ikään hyökkäystä terroriteoksi. Samalla hän näytti vahvistavan mediassa aikaisemmin esillä olleet tiedot, joiden mukaan epäilty olisi vaatinut terrorismirikoksista tuomitun Aafia Siddiquin vapauttamista.

Bidenin mukaan teko ”liittyi henkilöön, joka pidätettiin 15 vuotta sitten ja on ollut vankilassa 10 vuotta”.

Dallasin ja Fort Worthin metropolialueella sijaitsevassa synagogassa oli käynnissä lauantainen juutalaisten sapattijumalanpalvelus, kun sinne hyökättiin.

Kymmenisen tuntia kestäneen piirityksen jälkeen kaikki panttivangit oli saatu vapaaksi. Aseistautuneen epäillyn panttivankina oli rabbi ja kolme muuta ihmistä.

Kaappaajaksi epäilty mies sai surmansa. Poliisi ei kertonut, tappoiko miehen poliisin rynnäkköryhmä vai surmasiko mies itsensä. Synagogasta kuultiin laukauksia ja räjähdys juuri ennen ilmoitusta panttivankien vapauttamisesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE