Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Syyllistyikö Flow-festivaali ympäristörikkomuksiin? – käräjäoikeus pui melutasoa

Istock

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään Flow-festivaalin ulkoilmakonserttien epäiltyjä yöllisiä meluhaittoja. Kahta festivaalin vastuuhenkilöä syytetään ympäristörikkomuksista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Käsiteltävänä ovat Suvilahden ulkoilmakonsertit elokuussa 2017 ja elokuussa 2018.

Syyttäjä vaatii syytetyille sakkoja. Lisäksi syyttäjä vaatii, että festivaaliyhtiö Flow Festival Oy on tuomittava vähintään 10 000 euron suuruiseen yhteisösakkoon.

– (Syytetyt) ovat laiminlyöneet huolehtia siitä, että määrätty meluraja ei ylity ja että melutason ylityttyä äänentoistojärjestelmää säädetään viivytyksettä siten, että sallittu melutaso ei enää ylity, katsoo syyttäjä.

Syyttäjän mukaan syytetyt pestasivat lisäksi vuonna 2018 melumittauksia tekemään henkilön, joka ei ole päteväksi todennettu ympäristömelumittaaja.

Syytetyt laiminlöivät velvoitteitaan tahallisesti tai törkeästä huolimattomuudesta, syyttäjä katsoo.

Syytetyt kiistävät: Mittauspiste epäluotettava

Syytteiden mukaan musiikkimelutaso nousi keskiyön jälkeen 1–5 desibeliä voimakkaammaksi kuin mitä kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö oli määrännyt. Määräyksen mukaan musiikkimelutaso olisi saanut olla enintään 65 desibeliä. Lisäksi äänentoistojärjestelmää olisi tullut säätää viivytyksettä, jos mittauksissa havaitaan sallitun melutason ylittyvän.

Mittaukset tehtiin Käenkujalla, joka sijaitsee joidenkin satojen metrien päässä festivaalialueesta. Tarkasteltavana oli asuinrakennusten julkisivuun kohdistunut musiikkimelutaso.

Syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikokseen. Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa he kertovat, että oikeudessa käsiteltävänä ajankohtana konsertti läheisellä Balloon-lavalla oli jo loppunut. Syytettyjen mukaan Käenkujan mittauspiste on liian epäluotettava mittaamaan muun festivaalialueen melua, eikä melurajoja ole ylitetty asuinkerroksissa.

– Flow Festival on aina ollut hyvin tarkka, että asetettuja melurajoja ei lavoilla ylitetä milloinkaan, sanotaan syytettyjen vastauskirjelmässä.

Jutun käsittelyä on määrä jatkaa oikeudessa vielä huomenna.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE