Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Syyttäjä: ”Olisi vaadittu vain hieman myötätuntoa, mutta sitä ei ollut tarjolla tuona päivänä”

LEHTIKUVA / AFP Kerem Yucel

Minneapolisissa Yhdysvalloissa syyttäjä on aloittanut loppupuheenvuoronsa George Floydin kuolemasta syytetyn entisen poliisin oikeudenkäynnissä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Syyttäjä Steve Schleicherin mukaan Floyd ei uhannut ketään ja pyysi apua viimeiseen asti.

–  George Floyd aneli kunnes hän ei enää pystynyt puhumaan. Olisi vaadittu vain hieman myötätuntoa, mutta sitä ei ollut tarjolla tuona päivänä.

–  Viimeiseen hengenvetoonsa asti hän pyysi apua, mutta poliisi ei auttanut häntä. Poliisi ei toiminut koulutuksensa mukaan, hän ei toiminut osastonsa voimankäytön ohjeiden mukaan, eikä hän myöskään elvyttänyt, syyttäjä luetteli.

–  George Floyd ei uhannut ketään, hän ei yrittänyt vahingoittaa ketään.

Mustaihoinen Floyd kuoli viime vuoden toukokuussa, kun valkoinen poliisi Derek Chauvin painoi häntä polvella niskasta yli yhdeksän minuutin ajan. Chauvinia syytetään toisen asteen murhasta ja taposta. Jos Chauvin tuomitaan toisen asteen murhasta, hän voi saada 40 vuoden tuomion.

Puolustus on puolestaan pyrkinyt osoittamaan huumaavien aineiden käytön tai sydänsairauden johtaneen Floydin kuolemaan. Puolustuksen loppupuheenvuoro on vuorossa syyttäjän jälkeen.

Loppupuheenvuorojen jälkeen valamiehet tekevät päätöksensä eristyksissä. Tuomio vaatii yksimielisen päätöksen. Valamiehistön pohdinta voi kestää pitkään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE