Ulkomaat

Taas hämmentävää tietoa Kim Jong-namin kuolemasta

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin surmattu velipuoli kantoi kuolinhetkellään mukanaan hermomyrkyn vasta-ainetta. Asia on tullut ilmi Kim Jong-namin surmasta käytävässä oikeudenkäynnissä.

Malesian hallinnon myrkkyasiantuntija todisti tällä viikolla, että Kim Jong-namilla oli laukussaan 12 tablettia atropiinia, jota käytetään hermokaasujen vasta-aineena.

Toisaalta lääkeainetta voidaan käyttää hoidettaessa esimerkiksi vatsanväänteitä. Oikeudenkäynnissä ei ole selvinnyt, miksi Kim Jong-nam kantoi atropiinia mukanaan.

Kim Jong-nam kuoli helmikuussa Kuala Lumpurin lentokentällä VX-hermomyrkkyyn, jota hän sai kasvoihinsa. Pohjois-Korean johtajan velipuoli oli jo vuosia asunut Macaossa, jonne hän oli palaamassa Malesiasta.

Teosta syytetään kahta parikymppistä naista, jotka ovat sanoneet tulleensa huijatuiksi tekoon. Heidän mukaansa he luulivat osallistuvansa pilailuohjelmaan. Jos heidät todetaan syyllisiksi, voi heitä pahimmillaan odottaa hirttotuomio.

Naisten asianajajat uskovat Pohjois-Korean agenttien olleen teon takana. Pohjois-Korea on jyrkästi kieltänyt junailleensa salamurhan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat