Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

“Tahtoa puuttua juurisyihin pitäisi löytyä muuallakin kuin juhlapuheissa” – Kevan tulokset eivät yllättäneet hoitajaliitossa

Arja Jokiaho

Varhaiskasvatuksen työskentelyolot on saatava kuntoon. Tätä vaatii Suomen lähi- ja perushoitajaliiton puheenjohtaja Silja Paavola.

Demokraatti

Demokraatti

Eläkevakuuttaja Kevan tuoreen varhaiskasvatuksen toimialakatsauksen mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstölle kertyy muuhun kunta-alaan ja hyvinvointialueisiin verrattuna paljon poissaoloja sairauden takia. Heillä on myös kohonnut työkyvyttömyysriski muuhun kunta-alaan verrattuna.

Paavolalle asia ei tule yllätyksenä. Kevan tulokset ovat yhteneväisiä hoitajaliiton varhaiskasvatuksen jäsenille tehtyjen selvitysten kanssa.

Superin vuoden 2022 selvityksessä 53 prosenttia vastaajista arvioi varhaiskasvatuksen laadun heikentyneen viimeisen viiden vuoden aikana. Laadun heikkenemisen suurimmaksi syyksi mainittiin henkilöstön riittämätön määrä ja sijaisten saamisen vaikeudet. Jopa 78 prosenttia selvitykseen vastanneista oli pohtinut alan vaihtoa.

“Lapset tarvitsevat henkilöstön läsnäoloa ihan joka hetkeen.”

– Varhaiskasvatus kärsii työvoimapulasta. On ensiarvoisen tärkeää, että henkilöstön määrä on riittävä ja lastenhoitajia on ryhmissä riittävästi. Tietoa alan työskentelyolosuhteista ja ongelmista kyllä on, mutta tahtoa puuttua juurisyihin ja satsata alan veto- ja pitovoiman kehittämiseen muuallakin kuin juhlapuheissa pitäisi myös löytyä. Varhaiskasvatuksen työolot pitää saattaa kuntoon, Paavola vaatii tiedotteessa.

Lapset tarvitsevat henkilöstön läsnäoloa ihan joka hetkeen, hän painottaa.

– Sijaisia pitäisi olla riittävästi paikkaamaan sairaspoissaoloja ja myös niitä tilanteita, joissa vakituinen henkilökunta on suorittamassa ryhmän ulkopuolisia työtehtäviä.

KEVAN toimialakatsauksessa todetaan muun muassa, että varhaiskasvatuksen toimintaa on tehostettu ja henkilöstömääriä pienennetty siten, ettei työntekijöiden mukaan aika enää riitä työn tekemiseen niin hyvin kuin he itse haluaisivat.

Paavola muistuttaa, että pieniä lapsia hoitavalla henkilöstöllä on riski saada erilaisia infektiosairauksia muita useammin, koska pienet lapset sairastavat enemmän kuin aikuisväestö. Tämä lisää osaltaan sairauspoissaoloja.

– Riittävä määrä koulutettua henkilökuntaa ja pienet ryhmät ovat edellytys turvalliselle ja laadukkaalle varhaiskasvatukselle ja työntekijöiden työhyvinvoinnille. Myös henkilöstörakenteella on merkitystä.

Super on esittänyt, että alle 3-vuotiaiden ryhmässä kahdella kasvattajalla kolmesta olisi varhaiskasvatuksen lastenhoitajan kelpoisuus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE