Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Talebanin nimittämä ulkoministeri on pyytänyt puheenvuoroa YK:n yleiskokouksessa

LEHTIKUVA / AFP Hoshang Hashimi
Amir Khan Muttaqi tiedotustilaisuudessa Kabulissa 14. syyskuuta.

Äärijärjestö Talebanin Afganistaniin nimittämä ulkoministeri Amir Khan Muttaqi on pyytänyt saada puhua New Yorkissa pidettävässä YK:n yleiskokouksessa. Asiasta kertoo YK:n edustaja.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Talebanin syrjäyttämän hallinnon edustaja YK:ssa, Ghulam Isaczai on myös pyytänyt puheenvuoroa.

YK:sta kerrotaan uutistoimisto AFP:lle, että yhdeksänhenkinen komitea tulee käsittelemään pyynnöt. On epäselvää, tapaako komitea vielä ennen yleiskokouksen päättymistä. Aiemmin komitea on esimerkiksi pidättäytynyt tekemästä päätöksiä ja on kehottanut yleiskokousta äänestämään aiheista.

Yksikään hallitus ei ole tunnustanut Talebanin muodostamaa hallitusta. Äärijärjestöä on vaadittu ensin täyttämään ihmisoikeuksiin liittyvät velvollisuudet.

Taleban nimittänyt oman YK-edustajan

YK:n edustaja Stephane Dujarric kertoo AFP:lle, että YK:n pääsihteeri Antonio Guterres oli saanut kirjeen Muttaqilta, jossa hän pyysi saada osallistua korkean tason keskusteluihin. Guterres vastaanotti kirjeen päivää ennen yleiskokouksen alkua.

Kirjeessä ei käynyt ilmi, halusiko Muttaqi matkustaa New Yorkiin vai olisiko Talebanin tarkoitus osallistua nauhoitetulla videoviestillä.

Kirjeessä todettiin, että Isaczai ei enää edustaisi Afganistania YK:ssa. Lisäksi Taleban on nimittänyt oman edustajansa YK:hon.

Guterres sai viime viikolla Isaczailta kirjeen Afganistanin delegaatiosta. Siinä Isaczaihin viitattiin maan pysyvänä edustajana YK:ssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE