Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Taloustutkimus: Tampere on yhä Suomen suosituin kaupunki – kolmen kärjessä myös Helsinki ja Turku

iStock

Tampere on edelleen Suomen suosituin kaupunki, ilmenee Taloustutkimuksen tutkimuksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tutkimuksen mukaan 36 prosenttia 15-79 -vuotiaista suomalaisista voisi kuvitella asuvansa Tampereella. Toiseksi suosituin kaupunki on Helsinki, jossa voisi kuvitella asuvansa 31 prosenttia vastaajista.

Kahden vuoden välein toteutetussa tutkimuksessa Tampereen ja Helsingin suosio oli pysynyt lähes ennallaan verrattuna vuoden 2020 tuloksiin.

Kolmanneksi tuli 27 prosentilla Turku, joka on kasvattanut suosiotaan kahdessa vuodessa. Neljänneksi ja viidenneksi ylsivät Espoo ja Jyväskylä.

Suomalaiset pääosin tyytyväisiä asuinkuntaansa

Muuttohalukkuus Suomessa -tutkimus on toteutettu tänä keväänä. Tutkimuksessa haastateltiin noin 3  600 15-79-vuotiasta suomalaista lähes kaikista Suomen kunnista.

-  Suomalaiset ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä asuinkunnassaan, asuinalueellaan sekä nykyisessä asunnossaan. Tästä huolimatta aika ajoin tulee tarve vaihtaa asuinpaikkaa, syystä tai toisesta. Tekemiemme muuttotutkimusten mukaan syy liittyy useimmin työntekoon, opiskeluun ja perhesyihin, mutta usein myös elämänlaadun parantamiseen ja erilaisiin arvoperustaisiin asioihin, joista ilmastonmuutos ja yleinen ilmapiiri ovat tärkeitä, kertoo tutkimuksesta vastaava Timo Myllymäki Taloustutkimuksen tiedotteessa.

Muuttamisen tarvetta on lähiaikoina noin 600  000 suomalaisella, hän kertoi, erityisesti nuorilla.

Eniten suomalaisia houkuttelee asuminen kaupungin keskustan ulkopuolisella alueella, jonka valitsee mieluisimmaksi 37 prosenttia suomalaisista. Vastaajista 15 prosenttia asuisi mieluimmin aivan ydinkeskustassa, 15 prosenttia suuremman kaupungin kehyskunnassa, 16 prosenttia maaseudulla taajamassa ja 16 prosenttia maaseudulla haja-asutusalueella.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE