Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Talousvaliokunta sai valmiiksi lausunnon sote-uudistuksesta – ”Ilmassa on paljon väärinkäsityksiä uudistuksesta, joita haluamme oikaista”

Jukka-Pekka Flander

Talousvaliokunta sai tänään valmiiksi lausunnon sote-uudistuksesta. Valiokunnan sd-edustajat kommentoivat tilannetta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Ilmassa on paljon väärinkäsityksiä uudistuksesta, joita haluamme oikaista. Julkiset palvelut ovat sotepalveluiden ydin mutta niitä täydentävät yksityinen ja kolmassektori. Yrityksillä ja järjestöillä on siis jatkossakin merkittävä rooli palveluiden tuottamisessa. Vain kokonaisulkoistukset on kielletty, koska on tärkeää että julkinen sektori eli jatkossa hyvinvointialue riittävällä omalla tuotannollaan varmistaa palveluiden saatavuuden kaikissa tilanteissa tasa-arvoisesti, muistuttaa talousvaliokunnan sd-vastaava Riitta Mäkinen tiedotteessa.

Tuula Väätäinen sanoo, että viime kaudella kokoomuksen ajama valinnanvapausmalli tuotti perustuslakivaliokunnasta tiukat linjaukset virkalääkäreistä ja julkisen tuotannon riittävästä määrästä.

”Nämä linjaukset määrittävät myös tämän hallituksen valmistelua ja hyvä niin.”

Matias Mäkysen mukaan suomalaiset ansaitsevat paremmat sosiaali- ja terveyspalvelut tasapuolisesti ympäri maata.

”Haluamme, että palvelut eivät ole rahapussista kiinni. Jokainen eduskunnassa istuva puolue on vuorollaan koettanut saada uudistusta valmiiksi. Edellisistä kierroksista on opittu paljon mutta uudistuksella on jo kiire. Se on välttämätöntä saada maaliin tällä kaudella. Talousvaliokunta antoi lausuntonsa sosiaali- ja terveysvaliokunnalle,  joka laatii uudistuksesta mietinnön eduskunnan hyväksyttäväksi.

Nyt käsittelyssä oleva lakikokonaisuus sote-palveluista ja hyvinvointialueiden perustamisesta ei vielä ratkaise kaikkea, Hussein al-Taee huomauttaa.

”Työ jatkuu myös tämän esityksen hyväksymisen jälkeen. Talousvaliokunta on pohtinut paljon hyvinvointialueiden kannustimia parantaa palveluitaan. Kokonaisuuteen tarvitaan vielä taloudellisia kannustimia vahvistamaan hyvinvointialueiden itsehallintoa ja tehostamaan niiden toimintaa.   Työ toimivampien ja laadukkaampien sotepalveluiden puolesta siis jatkuu.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE