Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Tämä ei ole kritiikkiä tämänhetkisen tai aiempien sisäministerien suuntaan” – poliisin resurssit turvattava, kansanedustaja vaatii myös politiikan uudistamista

Jukka-Pekka Flander

Hallituksen on korjattava poliisin resurssien alijäämäisyys tulevan vuoden budjetissa välittömästi lisäbudjetilla, kansanedustaja Mika Kari (sd., kuvassa) vaatii. Myös politiikka kaipaa hänen mielestään uudistamista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Hallitusohjelmaan kirjatun poliisien määrän lisäämisen ja poliisin toiminnan ennakoitavuuden turvaamiseksi hallituksen on välttämätöntä korjata budjettirahoituksen epäsuhta viipymättä lisäbudjetilla. Vain tätä kautta voidaan saada ajoissa takeet resurssien riittävyydestä ensi vuonna ja sen myötä uhka poliisien irtisanomisista tai lomautuksista väistyy, Kari sanoo tiedotteessa.

Karin mukaan poliisin rahojen alijäämäisyys on jälleen osoittanut sen, että sisäministerin salkun on jatkossa välttämätöntä olla pääministeri- tai valtiovarainministeripuolueen hoidettavana.

– Vain tällä tavalla poliittinen paine turvallisuustyön resurssien riittävyyteen kohdistuu suoraan pääministerin tai valtiovarainministerin salkkuun. Tämä ei ole kritiikkiä tämänhetkisen tai aiempien sisäministerien suuntaan, vaan vakava toive poliittisen johtajuuden vahvistamisesta sisäisen turvallisuuden viranomaisten resursoinnissa, Kari painottaa.

Sisäministerin salkun antaminen pienemmän hallituspuolueen ministerille ylläpitää Karin mukaan nyt samankaltaista ongelmaa, joka nähtiin myös esimerkiksi pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen aikana.

– Tuolloin kristillisdemokraattien sisäministerin vahtivuorolla jouduttiin tilanteeseen, joka johti liikkuvan poliisin lakkauttamiseen ja tiivistyi poliisin hyvin poikkeukselliseen suurmielenosoitukseen teemalla: ”meitä on liian vähän”, Kari kertaa.

– Poliisi kuten kaikki muutkin julkisen sektorin työntekijät ansaitsevat reilut edellytykset työtehtäviensä hoitamiseen. Toimintaedellytykset on kyettävä turvaamaan pitkäjänteisesti, jotta toiminnan normaali suunnittelu ja kehittäminen ovat mahdollisia. Tempoileva veivaus poliisin rahoilla ei ole kenenkään etu ja siksi sille on saatava piste.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE