Politiikka

”Tämä on puppua, todella törkeää touhua!” – sd-kansanedustaja hermostui ministerin vastauksesta

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd.) ei ole tyytyväinen Postia omistajaohjaavan elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) vastaukseen Postin videokoodauksen ulkoistamisesta Filippiineille. Taavitsainen teki asiasta kirjallisen kysymyksen.

Lintilän mukaan ulkoistaminen ei aiheuta lainkaan lainkaan henkilöstövähennyksiä Suomessa.

– Tämä on puppua, Taavitsainen kirjoittaa tyrmistyneenä Facebookissa.

Posti on hänen mukaansa ilmoittanut Suomessa oleville vuokratyöntekijöilleen, että heille ei ole töitä tarjolla enää ensi perjantaina. Tuolloin videokoodataan ensimmäisen kerran Filippiineillä.

Lintilän vastauksesta ilmenee, että ”Posti ei ole tunnistanut tehtävään sopivaa kotimaista palveluntarjoajaa videokoodaamiseen”.

– Kuitenkin Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) mukaan Posti itse on tätä palvelua tuottava yritys. Posti ei vain halua teettää työtä omilla tai vuokratyöntekijöillään Suomessa, vaan halpatyövoimalla Filippiineillä, Taavitsainen ihmettelee.

Hän toteaa tiedustelleensa Postin johdolta, että millaisissa oloissa, millaisella työsuhteella ja palkalla ja oikeuksilla videokoodausta Filippiineillä tehdään. Taavitsainen toivoo, että seuraavassa hallintoneuvoston kokouksessa saadaan vastauksia.

Taavitsainen kummeksuu myös Lintilän näkemystä, että ”Postilta ei edellytetä, että se peruu päätöksen.”

– Todella törkeää touhua valtionyhtiössä ja valtiolta sallia tällainen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat