Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Tämä tiedetään nyt useita kuolonuhreja vaatineista hyökkäyksistä Saksassa – Hanaun pormestarin mukaan kauheampaa yötä ei voi kuvitellakaan

Lehtikuva
Saksalaislehti Bildin mukaan epäilty hyökkääjä olisi julkaissut äärioikeistolaista ajattelua sisältävän tekstin. Poliisi ei ole ainakaan vielä vahvistanut asiaa.

Saksassa useita ihmisiä on kuollut kahdessa ampumisessa, kertovat paikallisviranomaiset Deutsche Wellen mukaan. Poliisi ei Guardianin mukaan ole vielä vahvistanut iskujen määrää. Hessenin osavaltion poliisi kertoo, että yhdeksän ihmistä on kuollut Hanaun kaupungissa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lisäksi useiden kerrotaan haavoittuneen. Paikallismedioiden mukaan ainakin osan haavoittuneista tilan kerrotaan olevan vakava.
Poliisi kertoo Twitterissä, että epäilty hyökkääjä ja toinen ihminen on löydetty kuolleena asunnosta. Poliisin mukaan ei ole viitteitä siitä, että tekijöitä olisi useampi.

Aikaisemmin useat mediat kirjoittivat, että tekijöitä olisi mahdollisesti enemmän kuin yksi.

Epäillyn motiivista ei ole tietoa. Saksalaislehti Bildin mukaan epäilty hyökkääjä olisi julkaissut äärioikeistolaista ajattelua sisältävän tekstin. Poliisi ei ole ainakaan vielä vahvistanut asiaa.

Saksassa on viime aikoina oltu huolissaan äärioikeiston väkivallan kasvusta.

Mediat: Tekijä siirtyi kahvilasta toiseen

Medioiden mukaan tuli avattiin vesipiippukahvilassa Hanaussa, noin 25 kilometriä Frankfurtista Hessenin osavaltiossa. Paikallismedioiden mukaan kaupungissa tapahtui toinenkin ampuminen toisessa vesipiippukahvilassa.

Poliisi kertoo, että kaupungissa kuultiin keskiviikkona useita laukauksia kymmeneltä illalla paikallista aikaa.

Ensimmäisen ampumisen kerrotaan medioiden mukaan tapahtuneen Midnight-nimisessä vesipiippukahvilassa paikkakunnan keskustassa ja toisen ampumisen Kesselstadtin naapurustossa sijaitsevassa Arena Bar & Cafessa.

Silminnäkijöiden mukaan tumma auto ajoi pois paikan päältä.

Saksalaislehti Bild kertoo, että osalla uhreista olisi kurditaustaa. Uhrien joukossa oli niin kahvilan henkilökuntaa kuin asiakkaitakin.

BBC kertoo, että poliisit ja helikopterit partioivat molemmilla alueilla. Toiselta alueelta julkaistujen valokuvien perusteella vaikuttaa siltä, että paikan päällä on ollut käynnissä suuri poliisioperaatio.

Hanaun pormestari Claus Kaminsky sanoi, ettei kauheampaa yötä voi kuvitellakaan. Hän pyysi, että kansalaiset eivät osallistuisi spekulaatioihin. Myös poliisi tviittasi, että spekulaatiot eivät auta tilanteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE