Politiikka

”Tämän hetkisin tiedoin arvioin, että SAK ei ole mukana” – Metallin Aalto: Näyttää siltä, että sopimus on SAK:n osalta käsitelty

Kari Hulkko
Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
Kari Hulkko
Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
Kari Hulkko
Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan palvelualojen ammattiliitto PAMin poisjäämisellä yhteiskuntasopimuksesta on iso vaikutus.

Aallon mukaan näyttää siltä, että yhteiskuntasopimus on SAK:n osalta käsitelty.

– Jos minun pitää nyt arvioida tämän hetkisillä tiedoilla, niin arvio on, että SAK:n hallituksesta tulee sellainen päätös, että SAK ei ole mukana kilpailukykysopimuksessa, Aalto sanoi STT:lle tänään.

Aallon mukaan muutaman ison liiton päätös jäädä pois keikuttaa koko sopimusta. Hän arvioi, että on vaikea nähdä, että riittävästi kattavuutta syntyisi.

Riku Aalto muistuttaa, etteivät muutkaan liitot ole olleet riemumielin lähdössä mukaan.

Sähköliitto ja TEAM hyväksyivät kilpailukykysopimuksen

Sähköliitto aloittaa, jos myös SAK:n hallitus päättää hyväksyä kilpailukykysopimusta koskevan neuvottelutuloksen, sen mukaiset alakohtaiset neuvottelut työehtosopimusten voimassaolon jatkamisesta 12 kuukaudella.

Sähköliiton hallitus päätti asiasta perjantaina hetki sitten päättyneessä kokouksessaan.

Osana päätöstä liiton hallitus edellyttää, että alakohtaisiin sopimuksiin tehdään sopimustasapainon takaava määrä muita kuin kustannusvaikutteisia työehtoja koskevia, työelämän laatuun työntekijöiden eduksi vaikuttavia muutoksia.

Työehtosopimusten jatkamisen edellytyksenä on myös se, että kilpailukykysopimuksella korvataan hallituksen valmistelemat pakkolait ja että hallitus jättää toteuttamatta olevat 1,5 miljardin euron lisäleikkaukset ja veronkorotukset.

Myös Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM hyväksyy osaltaan työmarkkinakeskusjärjestöjen kilpailukykysopimusta koskevan neuvottelutuloksen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat