Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Tampereen yliopiston yt-neuvottelut päättyivät – 107 irtisanotaan

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Tampereen yliopiston keskitettyjen tukipalveluiden yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja niiden seurauksena irtisanotaan 107 ihmistä. Alkujaan tavoitteena oli 215 henkilötyövuoden vähennys.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Neuvottelujen perusteella 81 henkilölle tarjotaan uutta tukipalvelutehtävää yliopistossa.

Syyskuun jälkeen 39 ihmistä on irtisanoutunut tai jäänyt eläkkeelle, ja 27 otti vastaan neuvotteluissa sovitun eläkepaketin. Taloushallintoyhtiö Certian palvelukseen siirtyy liikkeenluovutuksella 46 henkilöä.

Neuvottelujen piirissä oli kaikkiaan 1  100 henkilöä. Muutoskeskustelut nykyisten tehtävien muuttumisesta ja päättymisestä käydään 16. joulukuuta mennessä. Yt-neuvottelujen tarkasta lopputulemasta tiedotetaan henkilöstölle sitä seuraavana päivänä.

Yt-neuvotteluja perusteltiin tarpeella saada tukipalvelujen mitoitus vastaamaan Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston fuusiossa syntyneen Tampereen yliopiston tarpeita. Fuusioituneen yliopiston toiminta käynnistyi vuoden 2019 alussa.

Yliopiston mukaan sen toiminnan tulos on ollut kolmen vuoden ajan raskaasti alijäämäinen. Henkilöstökulut ovat merkittävin kuluerä.

Uutista täydennetty kauttaaltaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE