Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Tänään luvassa päätöksiä ravintolarajoituksista kiihtymisvaiheen maakuntiin

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Ihmisiä terassilla Helsingissä 21. heinäkuuta 2021.

Tänään on määrä tehdä päätöksiä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa oleville alueille asetettavista ravintolarajoituksista. Valtioneuvosto käsittelee ja tekee päätöksen alueiden esitysten pohjalta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  Ne maakunnat, jotka ovat itse ilmoittaneet olevansa kiihtymisvaiheessa, niiden osalta tullaan tekemään päätöksiä ravintolarajoituksista, kertoi pääministerin sijaisena toimiva eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) STT:lle keskiviikkona.

Kiihtymisvaiheessa ovat Pirkanmaan, Kainuun, Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Varsinais-Suomen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit.

STT:n saamien alueiden lausuntojen mukaan ainakin Kymenlaaksossa ja Kainuussa nähtäisiin olevan hyötyä tiukemmista ravintolarajoituksista koronapandemian hallinnassa. Myös Varsinais-Suomesta kerrotaan, että kokoontumisista ja ravintoloista saatujen tartuntojen määrän kasvu on huolestuttavaa.

Kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset ovat nyt olleet voimassa vain Uudellamaalla.

Rajoituksia mahdollisesti aukioloaikoihin ja asiakaspaikkoihin

Uudellamaalla käytössä olevien kiihtymisvaiheen rajoitusten mukaan ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kello yhteen saakka yöllä, mutta anniskelu loppuisi jo puolilta öin. Myös ravintoloiden asiakaspaikkoja rajoitetaan.

Tuppuraisen mukaan muille kiihtymisvaiheessa oleville alueille tulevat rajoitukset olisivat samantyyppisiä kuin Uudellamaalla jo käytössä olevat rajoitukset. Valtioneuvoston koronakoordinaatioryhmä kokoontuu keskustelemaan asiasta vielä tänä aamuna.

Muita suuria muutoksia koronavirusrajoituksiin ei ravintolarajoituksien lisäksi olisi tulossa. Tilannetta kuitenkin seurataan Tuppuraisen mukaan tarkasti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE