Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Teatteri ja Tanssi

Tanssiarvio: Liikkellä marraskuussa -festivaalin avaus tarjosi loistavaa tanssia ja upeaa liikettä

Liikkeellä marraskuussa -tanssifestivaalin eurooppalainen tuulahdus Radical Light tarjosi väsymätöntä liikettä ja taidokasta tanssia.

Liikkeellä marraskuussa-nykytanssifestivaali ei olisi viikonloppuna voinut oikeastaan paremmin ja nimensä mukaisemmin alkaa kuin Brysselissä työskentelevän espanjalaisen Salva Sanchisin teoksella “Radical Light” Stoassa.

Esitys oli pelkkää puhdasta liikettä ja rytmiä ilman minkäänlaista muuta sisältöä. Ei tarvinnut miettiä tulkintoja, merkityksiä tai sanomaa. Ei tarvinnut ottaa minkäänlaista kantaa, vain nauttia jatkuvasta, lähes hypnoottisesta liikkeestä ja minimalistisen teknon biitistä. Miten puhdistavaa, rentouttavaa ja virkistävää!

Eikä ollenkaan tylsää, sillä niin liikkeissä kuin musiikissa tapahtui koko ajan. Välillä hienovaraisemmin, välillä isommin.

Joris Vermeiren ja Senjan Jansenin luoma äänimaailma muuttui koko ajan. Alun humina kasvoi vähitellen jatkuvaksi sykkiväksi ja rytmiseksi pulssiksi, jonka päällä ja seassa erilaiset äänet seikkailivat. Se oli matto ja pohja, josta tanssijat saivat tukensa, ja johon he eri tavalla reagoivat.

TANSSI
Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaali, Stoa
Radical Light

Koreografia Salva Sanchis – Musiikki Joris Vermeiren ja Senjan Jansen – Tanssijat Stanislav Dobak, Inga Huld Hakonardottir, Peter Savel, Gabriel Schenker ja Salva Sanchis

Ja millaiset tanssijat! Stanislav Dobak, Inga Huld Hakonardottir, Peter Savel, Gabriel Schenker ja Salva Sanchis olivat loputtoman energisiä, väsymättömiä ja teknisesti taitavia.

Vaikka heidän välisensä konkreettiset kontaktit olivat vähäisiä, ja suurimman osan ajasta kukin tuntui tanssivan omassa maailmassaan oman sisäisen koreografiansa mukaan, he olivat kuitenkin läsnä samassa tilassa ja tietoisia toistensa liikkeistä. Tyhjällä mustalla näyttämöllä, jota värittivät vain iso oranssinen tanssimattoneliö ja taustaseinällä vaivihkaa muuttuvat värilliset valokuviot, ei nähty viittä eri esitystä, vaan yhteinen kokonaisuus.

Useimmiten nopea, terävä ja tarkasti artikuloitu liike oli erittäin kokonaisvaltaista ja täynnä lukemattomia yksityiskohtia. Jatkuvaa liikevirtaa katkoivat katutanssityyppiset pysähdykset ja hidastukset. Kuin huomaamatta jokainen tanssija sai vuorotellen oman solistisen hetkensä ja välillä kaksi tanssijaa tavallaan kommentoi toisiaan tekemällä yhtä aikaa samaa liikesarjaa hieman erilaisin yksityiskohdin.

Radical Light oli loistavaa tanssia ja upeaa liikettä, joka yhdessä monivivahteisesti polveilevan elektronisen musiikin kanssa aikaansai hienon esityksen ja nautinnollisen kokemuksen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE