Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Tapaus Yli-Viikari paljasti aukon lainsäädännössä, nyt asiaa joudutaan selvittämään – tästä on kyse

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Puhemies Anu Vehviläinen ja eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola (oikealla) eduskunnan kansliatoimikunnan tiedotustilaisuudessa Pikkuparlamentissa Suuren valiokunnan kokoushuoneessa Helsingissä tänään.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta työstää Valtiontalouden tarkastusvirastosta (VTV) mietintöä.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Valiokunta aloitti jo helmikuussa selvityksen esimerkiksi sisäistä valvontaa ja hyvän hallinnon periaatteiden säännösten noudattamisesta VTV:n taloudenpidossa.

Kansliatoimikunta päätti tänään pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin viralta pidättämisestä määräaikaisesti.

Jos pääjohtaja tulevaisuudessa päätettäisiin irtisanoa, se vaatisi eduskunnan täysistunnon päätöksen.

Tarkastusvaliokunnan mietintö tulee aikoinaan eduskunnan suuren salin käsiteltäväksi. Jos Yli-Viikari haluttaisiin panna viralta täysistunnossa, eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan mukaan on auki, mikä toimielin tällaisen ponnen voisi täysistunnolle esittää.

– Asia on selvityksessä, Paavola avasi tänään tiedotustilaisuudessa.

– Siinä on lainsäädännössä jonkinalainen aukko sen suhteen, että mikä toimielin panee vireille viraltapanon. Minä olen tästä asiasta muutamalta ulkopuoliselta asiantuntijalta pyytänyt lausuntoa juuri sen takia.

– Yksi vaihtoehto on kansliatoimikunnan rooli eli eduskunnan virkamieslaissa todetaan, että kansliatoimikunta antaa lausunnon irtisanomisasiasta. Pohdintaa on tehty siitä, että sisältääkö termi lausunto jo tällaisen vireillepano-elementin. Siitäkään ei ole säädetty tarkastusvaliokunnan tehtävissä, sisältyykö valiokunnalle tällainen rooli. Tämä on selvityksessä vielä, Paavola kuvasi tilannetta.

Paavolan mukaan sellaista keskustelua ei ole edes vireillä vielä, että kansliatoimikunta antaisi lausunnon irtisanomiseen liittyen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE