Politiikka

Tässä asiassa perussuomalaiset ei taivu piiruakaan – Sampo Terho: Veteraaneilta leikataan

Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

SDP:stä on vaadittu hallituksen rintamamieseläkkeisiin ehdottaman leikkauksen perumista. Muun muassa kansanedustaja Eero Heinäluoma on vaatinut siitä luopumista tai toisena vaihtoehtona, että eduskuntaryhmät yhdessä sopisivat, ettei veteraanien eläkkeistä leikata.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on kertonut Demokraatille, että rintamalisä kuuluu sarjaan, joka on arvioitava valtiovarainvaliokunnassa syksyn budjettiprosessissa.

– Olisi hyvä, jos siitä löytyisi yhteisymmärrys. Se ei valtiontalouden kannalta kovin iso summa ole, hän sanoo ja lisää, että kaiken kaikkiaan veteraaneille on tulossa miljoonien eurojen lisäpanostukset.

Hänen henkilökohtainen kantansa on, että rintamalisästä leikkaaminen pitäisi perua.

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen on empivällä kannalla.

– Täytyy katsoa mikä se kokonaisuus on ja mikä se budjettivaikutus on, hän on lausunut Demokraatille.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä sen sijaan pidetään tiukasti kiinni kaavaillusta leikkauksesta.

– Hallitusohjelmassa sovittu indeksisäästö jäi toteutumatta inflaation jäädessä oletettua alhaisemmaksi ja tästä syystä vastaaviin menoihin esitettiin 0,85 prosentin vähennystä. Tämä koskee myös rintamalisää, mikä on kokonaisuutta katsottaessa hyväksyttävissä kun rintamaveteraaneille ohjataan muuten merkittävästi lisää rahoitusta, sillä esimerkiksi rintamaveteraanien kuntoutuslain mukaisiin avopalveluihin lisätään ensi vuonna 20 miljoonaa euroa, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vastaa sähköpostitse Demokraatille.

Hallitus on tekemässä 0,85 %:n tasasuuruisen vähennyksen moniin etuuksiin, muun muassa lapsilisiin, työttömän peruspäivärahaan, kansaneläkkeeseen ja rintamalisään.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat