Politiikka

”Tässä on kohta boikotti lähellä” – kansanedustaja hyökkää nyt Keskoa vastaan

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä arvostelee Keskoa kuluttajien harhaanjohtamisesta ja suoranaisesta valehtelusta. Erityisesti hän on sydämistynyt siitä, kuinka Pirkka-tuotteita mainostetaan.

– Keskon sivuilla ilmoitetaan isoilla kirjaimilla, että kotimainen tuote on aina etusijalla esimerkiksi Pirkka-sarjaan. Pötypuhetta. Suomessakin valmistetaan kananugetteja, mutta silti Kesko kaupittelee Puolassa valmistettuja ja ties missä tuotetusta lihasta tehtyjä salmonellanugetteja Pirkka-brändin alla.

Hänen mielestään kuluttajia johdetaan harhaan myös Pirkan salaateilla.

– Tuotteen etupuolella lukee isoilla kirjaimilla ”valmistettu Suomessa”. Se tarkoittaa kuitenkin vain sitä, että salaatit on pesty ja pakattu Suomessa, mutta ne on voitu tuottaa esimerkiksi Romaniassa. Tällainen on häpeämätöntä kuluttajan harhaanjohtamista.

Ratkaiseeko raha vai kuluttajien terveys ja turvallisuus?

Kärnä muistuttaa, että kotimaisuus on tärkeä kuluttajien ostopäätöstä ohjaava seikka ja suuret ketjut tietävät tämän. Siksi ne käyttävät hänen mukaansa kaikki mahdolliset lainsäädännön porsaanreiät hyödykseen.

Hän vaatii puuttumaan asiaan.

– Jos Kesko on sanojensa mittainen, se ilmoittaa nyt nopeasti luopuvansa kaiken muun siipikarjan kuin suomalaisen myymisestä. Ratkaiseeko raha vai kuluttajien terveys ja turvallisuus? Tuntuuko muutaman prosentin parempi kate todella hyvältä vielä siinäkin vaiheessa, jos ensimmäinen lapsi menehtyy salmonellaan syötyään Pirkan kotimaisuudella markkinoitua ulkolaista moskaa?

Kärnältä tulee kova ukaasi:

– Tässä on kohta Pirkan boikotti lähellä, jos toimintatavat eivät muutu.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat