Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Täysistunnosta yllättäen pois jäänyt Mauri Peltokangas: “Eilen oma koneeni antoi varoituksen”

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten Mauri Peltokangas on julkaissut tietoa voinnistaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Peltokangas oli tiistaina yllättäen poissa eduskunnan täysistunnosta, vaikka etukäteen hänen odotettiin esittelevän niin kutsutun käännytyslain mietinnön. Peltokankaan kerrottiin olevan sairauslomalla ja siksi estynyt.

Peltokangas kirjoittaa nyt sosiaalisessa mediassa, että hänen oma koneensa antoi varoituksen ja pysäytti miehen.

-  Elämä on mielenkiintoinen matka. Jos sitä saa taivaltaa terveenä pitää olla kiitollinen. Eilen oma koneeni antoi varoituksen, pysäytti miehen ja kertoi, ettei tässä olla enää ihan nuori leijona, vaikka mieli näin haluaa todistaa.

Peltokankaan mukaan vuosia on vielä reippaasti edessä, vaikka takuuaika saattaakin olla ummessa.

-  Perjantaina äänestän rajalain puolesta, Peltokangas kirjoittaa.

Eduskunnalle annetun ilmoituksen mukaan Peltokankaan poissaolon syy on “hyväksyttävä henkilökohtainen syy”. Poissaolosta on ilmoitettu eilisen ja tämän päivän ajalle.

POIKKEUSLAKI vaatii viiden kuudesosan enemmistön, jotta se voidaan säätää kiireellisenä ja saataisiin voimaan tällä vaalikaudella. Äänestys on näillä näkymin perjantaina, ja siitä voi tulla tiukka.

Lakihanke on kerännyt runsaasti sekä oikeusoppineiden että poliitikkojen näkemyksiä puolesta ja vastaan.

Käännytyslailla on tarkoitus torjua Suomeen kohdistettavaa välineellistettyä maahantuloa. Välineellistetyssä maahantulossa ihmisiä käytetään hyväksi vihamielisen valtiollisen painostamisen tarkoituksessa. Kyse on hybridivaikuttamisesta, jolla etsitään haavoittuvuuksia ja yhteiskunnan heikkoja kohtia.

Käännytyslailla halutaan estää tietyissä tilanteissa ihmisten maahanpääsy Suomeen ilman oikeutta turvapaikanhakuun itärajalla ja sen läheisyydessä, elleivät he ole esimerkiksi erityisen haavoittuvassa asemassa. Rajan ylittäneet käännytettäisiin pois Suomesta.

Lain soveltaminen olisi maantieteellisesti ja ajallisesti rajattua sekä erittäin korkean kynnyksen takana esimerkiksi tilanteissa, joissa kansalliseen turvallisuuteen kohdistuu vakava uhka. Päätös lain soveltamisesta voitaisiin tehdä enintään kuukauden ajaksi kerrallaan, ja sen tekevät yhteistoiminnassa valtioneuvosto ja presidentti. Laki olisi voimassa vuoden sen voimaantulosta.

Uutiseen täydennetty klo 10.18 seitsemäs kappale eduskunnalle annetun poissaoloilmoituksen tiedoilla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE