Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Työmarkkinat

Tehy oikoo hoitajien ”koronalisää”: ”HUS paketoi vanhat lahjat uuteen pakettiin, noloa”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri kertoi eilen, että se maksaa hoitajille joulun aikaan lisätyökorvausta ja jatkaa hälytysrahan maksamista joustavammin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tiedotteessa mainittiin myös koronavirusepidemia, jolloin on tärkeää ennakoiden turvata työntekijöiden saatavuus.

Hoitoalan ammattiliitto Tehy huomauttaa, että lisätyökorvaus ei ole niin sanottu koronalisä, kuten se ymmärrettiin laajasti julkisuudessa vaan täysin normaali joulun ajan korvaus hoitajille.

– HUSin eilinen tiedote antoi väärän kuvan sovitusta korvauksesta. Vastaava oli käytössä jo viime jouluna, Tehy tviittaa.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen pitää HUSin uutisointia nolona.

– HUS paketoi vanhat lahjat uuteen pakettiin. Noloa. Ei näin, HUS, ei näin.

Myös Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi käyttää lahjavertausta tviitissään: vähän sama kuin antaisi viime vuoden joululahjan uudelleen.

Hän huomauttaa MTV:n haastattelussa, että HUSin tiedote oli suorastaan harhaanjohtava.

– Kun tiedotteen luki ja sieltä löytyi perustelut nimenomaan Covidista, se ei kyllä pidä paikkaansa. Joulun aikaan on aina pulaa työvoimasta ja sitä tosiaan viime vuonnakin tällaisella sopimuksella pyrittiin saamaan lisää.

Kirvesniemen mukaan nyt tehty sopimus on lisäksi suppeampi kuin viime vuoden vastaava.

Hus kertoi eilen, että ylimääräisen työvuoron lisää maksetaan 14.12.2020 – 3.1.2021 väliselle ajalle sijoittuvasta työstä. Työvuoron tekeminen on vapaaehtoista.

– Ylimääräisen työvuoron lisää maksetaan KVTES:n soveltamisalan ja sen jaksotyöajan piirissä oleville työntekijöille. Korvaus on sama kaikille ammattiryhmille. Tämän lisäksi korvataan ylityöt ja muut normaalit työaikakorvaukset työehtosopimuksen määräysten mukaisesti, tiedotteessa todetaan.

Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen arvioi eilen myös valmiuslain käyttöönoton mahdollisuutta.

– Tilanne (joulun aikaan) saattaa mennä jopa sellaiseksi, että valmiuslain käyttöönotolla olisi henkilöstön riittävyyden kannalta merkitystä.

Tehyn Rytkönen ihmetteli, kuinka erilaista viestiä tuovat samana päivänä Terveystalo ja Hus. Terveystalo ilmoitti, että se maksaa etulinjan henkilöstölleen 500 euron ylimääräisen palkkion kiitoksena hyvästä työstä poikkeuksellisena koronavuotena.

Rytkönen heitti tviitissään, että voisiko Terveystalon toimitusjohtaja Ville Iho kertoa Husin Juha Tuomiselle, että porkkana toimii keppiä paremmin.

– Henkilöstö on bonuksen ansainnut. Tästä on hyvä muiden työnantajien ottaa mallia, Rytkönen reagoi Terveystalon ratkaisuun.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE