Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Teollisuuden ja ympäristön vastakkainasettelu on lyhytnäköistä, sanoo kansanedustaja – ”Tarvitsemme molempia”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Niina Malmin mukaan aika ajoin esiintyy teollisuuden ja ympäristön vastakkainasettelua, josta hän on huolissaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Malm pitää välttämättömänä, että teollisuutta ja ympäristöä ei nähdä toisiaan poissulkevina asioina. Teollisuuden toimintaedellytykset ja ympäristöarvot voidaan sovittaa yhteen, kansanedustaja katsoo.

– Teollisuus ja ympäristö yhdessä muodostavat Suomen viennin kivijalan jatkossakin. Niiden yhteensovittaminen kestävästi on tulevan kasvun avain. On lyhytnäköistä ryhtyä asettamaan vastakkain teollisuutta ja ympäristöä, sillä tarvitsemme molempia, kansanedustaja Niina Malm sanoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että suomalaisilla on pitkältä ajalta osaamista ja kokemusta ympäristöarvojen huomioimisesta teollisuudessa. Malm myöntää, että on myös aloja, jotka ovat onnistuneet siinä toisia huonommin. Esimerkiksi hän nostaa kaivosteollisuuden, jota koskeva lainsäädäntö kaipaa Malmin mukaan monilta osin päivittämistä.

– Kaivosteollisuus on esiintynyt viime vuosina julkisuudessa alana, jonka piirissä ympäristöarvoja ei ole riittävän hyvin pystytty huomioimaan. Siksi kaivoslakia on uudistettava vastaamaan paremmin ympäristön asettamia reunaehtoja. Kestävä kaivostoiminta voi olla suuri tulevaisuuden työllistäjä, Malm päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE