Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

”Tervetuloa vihittäväksi tai siunattavaksi” – sateenkaaripareja vihkivien pappien määrä on lähes kaksinkertaistunut KHO:n päätöksen jälkeen

Lehtikuva / Jussi Nukari

Juridisesti samaa sukupuolta olevia pareja vihkivien pappien määrä on lähes kaksinkertaistunut, Sateenkaaripapit-nettisivusto kertoo.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tämä on tapahtunut sen jälkeen, kun Korkein hallinto-oikeus viikko sitten perjantaina katsoi, että Oulun hiippakunnan tuomiokapitulilla oli oikeus antaa varoitus samaa sukupuolta olevan parin vihkineelle papille.

Sateenkaaripapit-nettisivustolle on nyt ilmoittanut vihkivalmiutensa 135 pappia eri puolilta Suomea, mikä on vain osa niistä papeista, jotka vihkivät.

Samaa sukupuolta olevien vihkimistä edistävän Facebook-ryhmän Papit kirkollisen vihkimisen puolesta jäsenmäärä on tiedotteen mukaan myös kasvanut. Siihen kuuluu nyt 400 pappia, mikä tarkoittaa kymmentä prosenttia Suomen evankelis-luterilaisen kirkon koko papistosta.

Tiedotteen mukaan äskettäisten tutkimusten mukaan enemmistö papeista kannattaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä.

Sateenkaaripapit kertoo, että KHO:n päätöksestä huolimatta tuomiokapituleilla ei edelleenkään ole velvollisuutta rangaista pappeja. Ainakaan Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli ei anna varoituksia vihkimisistä. Tilanne vaihtelee eri puolilla Suomea.

– Kaikki sateenkaariparit, joiden osapuolet ovat rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä, voidaan vihkiä kirkollisesti. Muiden avioliitto voidaan siunata. Tervetuloa vihittäväksi tai siunattavaksi, asuttepa missäpäin Suomea tahansa, pastori Hannu Lehdeskoski Keski-Lahden seurakunnasta toivottaa tiedotteessa.

Suomessa on uuden avioliittolain tultua voimaan vihitty kirkollisesti ainakin 95 samaa sukupuolta olevaa paria. Sateenkaariparien avioliittoja on siunattu ainakin 40. Vähintään 77 eri pappia on ollut niitä toimittamassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE