Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

”Tiivistä tulevaisuusvisio Twitter-mittaan” ja pari muuta kysymystä – Pirkanmaan demaripiirin puheenjohtajaehdokkaat esittäytyvät

Istock

Pirkanmaalaiset demarit saavat ensi viikon lauantaina puntaroitavakseen, kuka SDP:n Pirkanmaan piiriä johtaa. Istuva puheenjohtaja Roope Lehto saa syyspiirikokouksessa Lempäälässä haastajakseen Jenni Jokisen.

Anna-Liisa Blomberg

Demokraatti

Demokraatti esittelee puheenjohtajakilpaan ilmoittautuneen kaksikon, heidän näkemyksensä maakunnan ykkösaiheesta ja testaa lopuksi heidän kykynsä tiivistää iso visio yhteen pieneen tviittiin.

Aikoinaan parikymppisenä Sastamalan – silloisen Vammalan – kuntapolitiikassa aloittanut ja Pirkanmaan Demarinuoriakin luotsannut Jenni Jokinen kertoo, että häntä kannustettiin asettumaan ehdolle piirin puheenjohtajaksi.

– Innostuin asiasta, koska Sosialidemokraattinen puolue on minulle hyvin tärkeä ja koen, että minulla olisi osaamista ja kokemusta tehdä töitä piirin ja puolueen hyväksi.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Jenni Jokinen lumilautailemassa tyttärensä kanssa. (Kuva: Jenni Jokinen) 

 

– SDP:hen liityin innokkaana, idealistisena ja toiveikkaana viisitoistavuotiaana. Olen nyt 36-vuotias ja into sosialidemokratian mahdollisuuksiin on säilynyt yhtä voimakkaana, Jokinen kuvailee.

Jokinen toimii Sastamalan kaupunginhallituksen puheenjohtajana, ja hän on koulutukseltaan hallintotieteiden kandidaatti. Hänellä on nuorisotyöntekijänä työskentelevän aviomiehensä kanssa kolme lasta – 12-vuotias Aatos, 9-vuotias Helmi ja 2-vuotias Lilja.

Demaripiiriä vuodesta 2010 johtanut Roope Lehto, 43, iloitsee SDP:n viime vuosien menestyksestä Pirkanmaalla. Kunta- ja eduskuntavaalivoitot ovat pedanneet puolueelle hyvät mahdollisuudet vaikuttaa maakunnallisesti ja valtakunnallisesti. Hän kertoo lähtevänsä kilvoittelemaan puheenjohtajan pestistä nöyrin mielin.

– Jos piirikokousväki kokee, että näyttöni ovat riittävät ja persoonani sopii tehtävään, niin olen valmis antamaan panokseni jatkossakin piirin toimintaan.

– Olen mielestäni tehnyt töitä roolissani itseäni säästämättä ja saamani palautteen mukaan olen tehtävässäni onnistunut hyvin. Siksi haluan jatkaa tässä yhteisössämme toimimista ja auttaa puoluettamme rakentamaan yhteiskuntaa edelleen paremmaksi ihmisille, Lehto summaa.

Lehto on Nokian kaupunginvaltuuston 2.varapuheenjohtaja. Koulutukseltaan hän on yhteisöpedagogi (amk). Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo Kaisa, 12-vuotias Anni, 8-vuotias Aaro ja Alma (9 kk).

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Roope Lehto on luotsannut Pirkanmaan sosialidemokraatteja jo pitkään. (Kuva: Roope Lehto)

 

Ei liene suuri yllätys, että sote on molempien puheenjohtajakandidaattien mielestä Pirkanmaan ykkösaihe – asia, jota maakunnan demareiden on erityisesti syytä edistää.

Jokinen painottaa, että sosialidemokraattien on välttämätöntä pitää huolta toimivista julkisista sosiaali- ja terveyspalveluista koko maakunnassa.

– Sote-uudistuksen ja siihen liittyvän hallintouudistuksen onnistunut toteuttaminen Pirkanmaan alueella on tärkeää pitää lähivuosien ykköstavoitteena, Jenni Jokinen kiteyttää.

Sote-uudistus on myös Roope Lehdon mielestä tarpeen saada maaliin ensi vuoden aikana ja huolehtia toteutuksesta hyvässä vuorovaikutuksessa kuntien kanssa. Sote on mittakaavaltaan ykkönen. Edunvalvonnan kannalta taas merkittävin hanke on päärata.

– Lisäraiteiden suunnittelu on käynnistettävä pikaisesti. Päärata on keskusteluissa olleista radoista selkeästi merkityksellisin ja kustannustehokkain kohde.

Miten kaksikolta onnistuu piirin vision survominen Twitter-mittaan?

Entäpä millaiselta SDP:n piiri näyttää tulevaisuudessa? Tulevaisuusvision maalailuun annettiin tiukat raamit. Kuvailu siitä, millaista demaripiiriä he haluavat olla rakentamassa, pitää mahtua 280 merkkiin. Katsotaanpa, miten kaksikolta onnistuu piirin tulevaisuusvision survominen Twitter-mittaan. Tältä näyttävät täysin muokkaamattomat vastaukset:

”Piirimme on vaikuttavin ja aktiivisin puoluepiireistä verrattuna muihin Pirkanmaan puolueisiin ja muihin SDP:n piireihin. Piirin toiminta on oikeudenmukaista ja tasa-arvoista. Päätöksissä huomioidaan koko maakunta ja toiminnassa panostetaan yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen.”, muotoilee Roope Lehto.

”SDP:n Pirkanmaan piiri on tulevaisuudessa osallistava koko piirin ja sen kaikkien jäsenten osallistumiseen kannustava Pirkanmaan johtava voima, joka hyödyntää jäsentensä laajaa kokemusta ja monipuolista osaamista. Otamme rohkeasti kantaa ja toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana.”, kirjoittaa Jenni Jokinen.

Lehdon tviitistä olisi jäänyt uupumaan piste ja Jokisen viestistä olisi tippunut pois viimeinen sana. Molempien kiteytys siis venyi yli tviittimitan, mutta vain karvan verran.

SDP:n Pirkanmaan piirin syyspiirikokous järjestetään 23.11. Lempäälässä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE