Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Töihin palannut Lindström salkunjakotilanteesta: “Ilman muuta olisi silloin pitänyt sanoa ei”

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) on palannut tällä viikolla sairauslomalta töihin.

Lindströmin työtaakka on ollut kohtuuton ja hänen avustajansa on kertonut julkisuuteen sairausloman johtuvan muun muassa korkeasta verenpaineesta.

Lindström itse ei lähde sairauslomansa syytä tarkemmin kuvaamaan.

– Prosessi on kesken. Olen lääkityksellä, en mene yksityiskohtiin. Ei ole elämässäni koskaan ollut lääkehoitoa, nyt on  aikamoinen arsenaali. Täytyy seurailla, miten nämä vaikuttavat ja kuunnella itseänsä ja olla siinä mielessä itsekäs, että pystyy selviytymään näistä hommista, Lindström toteaa.

Kolmas salkunjakoyritys.

Hän kertoo, että hallituksessa on jo kaksi kertaa aiemmin yritettyy jakaa salkkuja uudelleen, onnistumatta.

– En arvele syitä, miksi eivät ole onnistuneet. Minä en ole ollut mukana, että minä en tiedä.

Lisää aiheesta

Nyt on kolmas kerta käsillä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on luvannut edistää asiaa hallituksen puoliväliriihessä.

Lindström uskoo, että nyt ratkaisu löytyy.

– Paras ratkaisu olisi niin kuin olen toivonut, että minulta (otettaisiin) se oikeusministerin salkku jollekin. Se, että miten se tapahtuu, se on sivuseikka. Kun Timo Soini (ps.) minulta aikanaan kysyi, mitä haluan, sanoin että työministeri, sellaiseen olen valmis, Lindström kertoo.

Hän sai kuitenkin myös oikeusministerin salkun. Lindströmin mukaan moni on nyt sanonut hänelle, että miksi hän ei kieltäytynyt kaksoissalkusta.

– No kuinka moni kieltäytyy ministerin tehtävästä? Kyllähän nyt jälkiviisaana voi aina sanoa, että ilman muuta olisi silloin pitänyt sanoa, että ei, mutta tässä ollaan.

Kysymykseen, miltä tuntuu, kun hänen salkustaan “tapellaan” samalla, kun hän on itse sairauslomalla, Linsdström vastaa:

– En minä siitä ota nokkiini, koska olen itse pyytänyt sitä, että keventäisivät taakkaani.

Mahdotonta juoksuttaa kaikki te-toimistojen kautta.

Tilastokeskus on tänään julkaissut uusia työllisyyslukuja. Pientä kasvua on mutta hallituksen tavoitteisiin nähden laimeaa.

Työllisiä oli helmikuussa 8 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä on 6 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten 15–24 vuotiaiden työttömyysaste on laskenut hieman, samoin pitkäaikaistyöttömien.

Jari Lindströmin mukaan aihetta tuuletukseen ei ole, mutta suunta on oikea.

– Olen iloinen pitkäaikaistyöttömyyden kasvun pysähtymisestä. Toki täytyy tunnustaa, että siellä yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä kasvaa. Tämä menee ketjussa tämä työttömyys.

Lindström on vaitonainen siitä, millaisia keinoja työllistymisen kasvattamiseen on luvassa hallituksen puoliväliriihestä kuntavaalien jälkeen. Liikkuminen, asuminen ja kohtaanto-ongelmat tulevat esiin.

– Nämä ovat hyvin tiedossa, mitään taikatemppuja kukaan tuskin odottaa.

– Olemme luvanneet esimerkiksi sen, että (työttömien) haastatteluihin varataan resursseja ja siihen kuluu myös rahaa. Tiedetään, että haastattelut ovat lähteneet vähän onnahdellen käyntiin, koska työmäärä on aivan valtava. Tarvitaan lisää tekeviä käsiä. Jokainen tietää, että jos juoksutetaan kaikki te-toimistojen kautta niin se on aivan mahdoton urakka. Tässä täytyy myös tekniikka hyödyntää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE