Urheilu

”Toivottavasti en saa tällä kertaa osumia” – Räikkönen uskoo vauhtiinsa

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Manan Vatsyayana
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Manan Vatsyayana
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Manan Vatsyayana

Toisesta lähtöruudusta Malesian gp:hen kiihdyttävä Kimi Räikkönen luottaa Ferrarin kilpailuvauhtiin. Hän toivoo kilpailuun yhtä hienoa starttia kuin edellisessä kilpailussa ja sen jälkeen mahdollisesti jopa kärkipaikkaa paalulta lähtevän Lewis Hamiltonin edellä.

Aika-ajossa Räikkönen jäi 0,045 sekuntia Hamiltonin 69. paalutuloksesta. Max Verstappen oli kolmas ennen Red Bull -tallitoveriaan Daniel Ricciardoa ja viidenneksi Mercedeksellään jäänyttä Valtteri Bottasta.

– Aika-ajo oli ihan okei, mutta ainahan sitä on vähän pettynyt, jos pääsee noin lähelle kärkiaikaa, Räikkönen kommentoi aika-ajoa C More Maxin lähetyksessä.

– Täytyy yrittää startista keulille. Uskon, että olen tällä autolla vahvoilla, jos kolme ensimmäistä mutkaa menee nappiin.

Edellisessä kilpailussa Räikkönen keskeytti ensimmäiseen mutkaan, kun Ferrari-tallitoveri Sebastian Vettel aiheutti lähtösuoralla joukkokolarin. Siihen päättyi Räikkösen, Vettelin, Verstappenin ja kolhujen seurauksen myöhemmin vielä Fernando Alonson kilpailu.

– Täälläkin tulee tiukkaa ensimmäisissä mutkissa, joten toivottavasti en saa tällä kertaa osumia, Räikkönen sanoi.

Myös Verstappen muisti edellisen kisan rytinän.

– Toivon, ettei minua puristeta lähdössä uudestaan toisten väliin, Verstappen kertoi.

Räikkönen kehui Ferrariaan, joka on ollut Malesiassa hyvässä vauhdissa koko viikonlopun. Hamilton kiitteli Mercedes-tallia, joka selvitti harjoituksissa esiintyneet pulmat.

– Auto oli aika-ajossa aivan mahtava. Etukäteen minulla ei ollut aavistustakaan, miten aika-ajo onnistuisi, mutta jotenkin mekaanikot saivat käännetyksi asetelmat, Hamilton iloitsi.

Hamilton johtaa MM-sarjaa 28 pisteen erolla Vetteliin. Bottas on sarjassa kolmantena ja Räikkönen viidentenä.

Vettelin Ferrarissa oli Malesian gp:n aika-ajossa sähköongelmia, eikä hän saanut aikaa lainkaan. Hän lähtee sunnuntain kilpailuun ajajajoukon hänniltä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat