Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Torille oli kokoontunut 20 ihmistä – poliisi antoi poistumiskäskyn, kaksi kiinni niskoittelusta

Kari Hulkko

Poliisi sai sunnuntaina 11.4.2021 kello 10.30 jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan Espoon Leppävaarassa sijaitsevalle Läkkitorille oli kokoontunut parikymmentä ihmistä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Poliisi totesi kokoontumisen olevan yleisötilaisuus, joka jouduttiin keskeyttämään kokoontumisrajoitusten vastaisena. Poliisi ei ollut saanut ilmoitusta tilaisuudesta etukäteen.

Poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti yli kuuden hengen yleisötilaisuudet on kielletty 30.4.2021 saakka. Jos kuuden hengen määrä ylittyy, tilaisuus on kokoontumislain vastainen yleinen kokous ja poliisin on siten keskeytettävä se.

Poliisi neuvotteli tilaisuuden järjestäjän kanssa, minkä jälkeen poliisi antoi poistumiskäskyn. Tässä vaiheessa ihmiset hajaantuivat ja poistuivat paikalta. Tilaisuuden keskeytyminen sujui rauhallisesti.

Poliisi jatkoi valvontaa Läkkitorilla tilaisuuden keskeyttämisen jälkeen. Hetken päästä poliisi havaitsi puhetilaisuuden jatkuvan ja keräävän edelleen ihmisiä paikalle. Poliisi keskeytti tilaisuuden uudestaan ja otti kiinni kaksi henkilöä epäiltynä niskoittelusta poliisia vastaan. Kiinniotetuille annetaan sakko.

Kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa Uusimaan lisäksi Etelä-Karjalassa, Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä.

Länsi-Uudenmaan poliisista kerrotaan Demokraatille, että Leppävaaran tilaisuus oli luonteeltaan uskonnollinen tai hengellinen puhe- ja keskustelutilaisuus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE