Ulkomaat

Trump ja Putin: Taistelu Isisin kukistamiseksi jatkuu

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SPUTNIK / Mikhail KLIMENTYEV
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SPUTNIK / Mikhail KLIMENTYEV
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SPUTNIK / Mikhail KLIMENTYEV

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoivat lauantaina julkaistussa yhteislausumassaan, että Syyrian sotaan ei ole sotilaallista ratkaisua. Presidentit kehottivat sodan osapuolia löytämään ratkaisun Geneven rauhanneuvotteluiden kautta.

Kaksikko vakuutti Kremlin verkkosivuilla julkaistussa julkilausumassa, että Venäjä ja Yhdysvallat ovat sitoutuneita Syyrian itsemääräämisoikeuteen ja alueelliseen koskemattomuuteen.

Presidentit myös vahvistivat sitoutumisensa äärijärjestö Isisin kukistamiseen ja sopivat pitävänsä sotilaalliset viestintäkanavat auki joukkojen turvaamiseksi taistelussa Isisiä vastaan.

Yhdysvallat ja Venäjä tukevat Syyriassa eri osapuolia, mutta kumpikin maa tähtää Isisin kukistamiseen. Julkilausuman mukaan presidentit ovat tyytyväisiä viime kuukausien voittoihin taistelukentillä Isisin karkottamiseksi.

Presidenttien yhteislausuma seurasi kaksikon tapaamista Apec-talouskokouksessa. Valkoinen talo ei tuoreeltaan kommentoinut Kremlin ilmoitusta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat