Ulkomaat

Trump töksäytteli taas: ”Ehkä tarvitsisimme vähän vanhaa, hyvää ilmaston lämpenemistä”

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on jälleen nostattanut kohun kommentillaan ilmastonmuutoksesta.

Tällä kertaa Trumpin tviittiä innoitti tavallista kylmempi talvisää, joka on viime päivät koetellut Yhdysvaltojen itä- ja keskiosia.

– Idässä uudenvuodenaatto saattaa olla kylmin koskaan. Ehkä tarvitsisimme vähän vanhaa, hyvää ilmaston lämpenemistä, jota vastaan suojautumisesta meidän maamme – mutta eivät muut maat – aikoi maksaa biljoonia dollareita, Trump tviittasi Floridassa sijaitsevasta lomakodistaan käsin.

Monet asiantuntijat tyrmäsivät Trumpin tviitin tuoreeltaan.

Sää ei ole sama asia kuin ilmasto.

– Uskokaa tai älkää, maailmanlaajuinen ilmaston lämpeneminen on hyvin todellista, vaikka Trump Towerin ulkopuolella (New Yorkissa) olisikin kylmää. Aivan kuten maailmassa nähdään edelleen nälkää, vaikka olisit itse juuri syönyt Big Macin, tviittasi California Academy of Sciences -tiedemuseon johtaja Jon Foley.

Trumpin edeltäjän Barack Obaman ilmastoneuvonantaja Todd D. Sternin mukaan on normaalia, että aika ajoin koetaan hyvinkin kylmiä kausia.

– Viisi minuuttia valistusta riittää opettamaan, että se, millä on väliä, ovat maailmanlaajuiset keskiarvot. Ja ne nousevat koko ajan, Stern selitti New York Timesille.

– Sää ei ole sama asia kuin ilmasto. Presidentin pitäisi ymmärtää tämä, se ei ole vaikeaa, piikitteli kongressiedustaja Pramila Jayapal tviitissään.

Trump on aiemmin nimittänyt ilmastonmuutosta kiinalaisten juoneksi. Kesällä hän ilmoitti Yhdysvaltojen vetäytyvän Pariisin kansainvälisestä ilmastosopimuksesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat