Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Trump vaatii CNN:ltä lähes 500 miljoonaa dollaria – syyttää ”herjauskampanjasta”

AFP / LEHTIKUVA / ALLISON JOYCE

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on haastanut uutiskanava CNN:n oikeuteen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Trump syyttää CNN:ää kunnianloukkauksesta ja vaatii 475 miljoonan dollarin korvauksia.

Trump jätti haasteensa liittovaltion alueoikeuteen Floridassa. Ex-presidentti syyttää uutiskanavaa ”herjauskampanjasta” häntä kohtaan, jonka Trump katsoo johtuvan siitä, että CNN pelkää hänen pyrkivän uudelleen presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa.

-  CNN on pyrkinyt käyttämään massiivista vaikutusvaltaansa — oletettuna ’luotettavana’ uutislähteenä — halventaakseen kantajaa (Trumpia) katsojiensa ja lukijoidensa mielissä kukistaakseen hänet poliittisesti, Trumpin asianajajat sanoivat haasteessa.

Asianajajat syyttivät CNN:ää pyrkimyksistä kallistaa poliittista tilannetta vasemmiston eduksi. CNN on heidän mukaansa yrittänyt tahrata Trumpia ”skandaalinomaisilla, valheellisilla ja halventavilla” leimoilla, kuten ”rasisti”, ”Venäjän lakeija”, ”kapinoitsija” ja ”Hitler”.

ASIANAJAJAT kiinnittivät huomion siihen, että CNN on toistuvasti viitannut Trumpin väitteisiin vuoden 2020 presidentinvaalien vilpistä ”suurena valheena” – termillä, joka on perinteisesti yhdistetty Natsi-Saksan johtajaan Adolf Hitleriin.

Trumpilla oli presidenttinä kireä suhde perinteiseen uutismediaan kuten CNN:ään ja New York Timesiin. Hän leimasi ne ”valeuutisten” tuottajiksi ja raivosi usein sosiaalisessa mediassa niiden uutisoinnista.

Trump sanoi myös aikovansa lähiviikkoina ja -kuukausina nostaa oikeusjuttuja useita muitakin uutismedioita vastaan. Hän sanoi lakitiiminsä saattavan ryhtyä toimiin myös kongressin komiteaa vastaan, joka tutkii Trumpin kannattajien mellakointia kongressitalolla tammikuussa 2021.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE