Politiikka

Trumpin ja Putinin tapaamista seuraamaan tulevat ulkomaiset toimittajat saavat jo lentokentällä ilmaisen matkakortin HSL:ltä

Lehtikuva
Lehtikuva

Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin Helsingin-huippukokousta on ilmoittautunut seuraamaan 1436 median edustajaa, kertoo ulkoministeriön viestintäsuunnittelija Laura Rantanen.

Median edustajia on 61 eri maasta, ja kumpikin delegaatio tuonee lisäksi mukanaan joitakin kymmeniä toimittajia.

Luvussa ovat mukana kaikki median työntekijät toimittajista valo- ja videokuvaajien kautta teknikoihin.

– Selvimmin edustettuina ovat tietysti itse vieraiden maat, eli yhdysvaltalaisia ja venäläisiä on luonnollisesti paljon. Kaikkein eniten on kuitenkin ilmoittautunut suomalaisia. Myös brittejä on suhteessa paljon. Isoimmat tiedotusvälineet lähettävät Helsinkiin yli parikymmentä henkilöä eri puolilta maailmaa, kertoo Rantanen.

Valtavan toimittajajoukon liikkeiden helpottamiseksi Helsingin seudun joukkoliikennettä hoitava HSL tarjoaa heille ilmaisen matkakortin jo lentoasemalla. Matkakortit ovat voimassa ensi perjantaista ensi keskiviikkoon.

Koska kaikki tiedotusvälineiden edustajat eivät mitenkään mahtuisi paikalle kuvaustilaisuuksiin, kaikille Finlandia-taloon pystytettävässä lehdistökeskuksessa olijoille tarjotaan Ylen ja Euroopan Yleisradiounionin EBU:n toteuttama suora lähetys. Myös Lehtikuvan valokuvaajien ottamat kuvat tarjotaan medioiden käyttöön.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat