Ulkomaat

Trumpin vävy selvensi venäjä-kontaktejaan: ”Ei lisätapaamisia”

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Presidentti Donald Trumpin neuvonataja ja vävy Jared Kushner kesäkuussa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Presidentti Donald Trumpin neuvonataja ja vävy Jared Kushner kesäkuussa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Presidentti Donald Trumpin neuvonataja ja vävy Jared Kushner kesäkuussa.

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin neuvonantaja ja vävy Jared Kushner kertoo, ettei hän ole ollut yhteydessä Venäjän valtion edustajiin enempää, kuin mitä julkisuudessa on jo kerrottu. Kushner ilmoitti asiasta tänään tiedotteessaan, jonka hän välitti Yhdysvaltain senaatin tiedustelukomitealle. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Kushner kommentoi tiedotteessaan neljää tiedossa olevaa tapaamista, jotka käytiin Donald Trumpin kampanjan aikana vuonna 2016 tahojen kanssa, joilla on oletettu olevan yhteyksiä Kremliin.

Kushner kertoi tiedotteessa aikaisemmin julkaisematonta tietoa liittyen tapaamisiin. Ulostulo liittyy hänen tulevaan suljettujen ovien takana järjestettävään senaatin tiedustelukomitean kuulemiseen.

– En ole tehnyt salaista yhteistyötä, tai tiedä kampanjasta ketään muutakaan joka olisi tehnty salaista yhteistyötä minkään ulkomaisen hallinnon kanssa, Kushner toteaa tiedotteessaan.

– Minulla ei ole ollut sopimattomia tapaamisia. En myöskään ole käyttänyt venäläistä pääomaa rahoittaakseni liiketoimintaani.

 Minulla ei ole ollut sopimattomia tapaamisia.

Kushner kiistää kirjeessään keskustelleensa tapaamisissa mistään ”sopimattomista”. Kushner tapasi vuoden 2016 aikana muun muassa kaksi kertaa Venäjän suurlähettilään kanssa sekä Venäjän valtion omistaman pankin pääjohtajan. Lisäksi Kusher oli läsnä Donald Trumpin pojan sekä venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan kohutussa tapaamisessa.

Presidentti Trump on todennut poikansa sekä venläisen asianajajan tapaamiseen liittyvän tutkinnan olevan ”noitavaino” hänen lähipiirään kohtaan. Tapaaminen on kuitenkin paras konkreettinen todiste sille, että Trumpin lähipiiri on ollut kampanjan aikana avoin yhteistyölle Venäjän hallinnon kanssa.

Avustaja välitti eteenpäin lomakkeen luonnoksen.

Kushneria on syytetty siitä, että tehdessään valkoisessa talossa työskentelemiseen vaadittavaa turvallisuusselvitystä hän oli turvallisuusluokitushakemuksessa jättänyt mainitsematta osallistuneensa Trumpin pojan ja venäläisen asianajajan tapaamiseen.

Puutteellista turvallisuusluokitushakemusta Kushner selitti tiedotteessaan toteamalla, että hänen avustajansa oli lähettänyt keskeneräisen lomakkeen eteenpäin luultuaan sen olevan jo valmis.

– Puutteellisen kommunikaation vuoksi avustaja välitti eteenpäin lomakkeen luonnoksen.

Kushner tapasi asianajajan yhdessä Trumpin pojan Donald Trump Jr:n sekä Trumpin kampanjapäällikkönä tuolloin toimineen Paul Manafortin kanssa. Asianajajalla luvattiin olevan demokraattien presidenttiehdokkaana ollutta Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

Muun muassa presidentti Barack Obaman hallinnossa etiikkapäällikkönä toimineen Norm Eisenin mukaan Jared Kushnerin turvallisuusluokitus pitäisi arvioida uudelleen puutteellisen lomakkeen vuoksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat