Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tuetaanko mieluummin tyhjiä lentokoneita vai täysiä metroja ja junia?”

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki vaatii kuntapakettiin suoraa tukea suurten kaupunkien joukkoliikenteelle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Oppositio ja erityisesti kokoomus on vaatinut maakuntien lentoliikenteen tukemista verovaroin, vaikka koneissa ei olisi ketään. Tuetaanko mieluummin tyhjiä lentokoneita vai täysiä metroja ja junia”, Arhinmäki kärjistää tiedotteessaan.

Arhinmäestä on syytä antaa selkeä viesti, että maakuntien yhteydet on turvattava, mutta se voidaan antaa vain, jos samaan aikaan huolehditaan koko maan liikenneyhteyksistä.

Arhinmäen mukaan suurten kaupunkien joukkoliikenteessä on välitön tarve koronatuelle, sillä lipputulot ovat romahtaneet koronakriisin myötä. Nämä joukkoliikenneyhteydet ovat oleellisen tärkeitä sadoille tuhansille ihmisille joka päivä.

”Jos koronakriisistä aiheutunutta talouden aukkoa ei korvata joukkoliikenteen järjestäjille verovaroin, on edessä näivettymisen kierre”, Arhinmäki varoittaa.

Ilman tukea vaihtoehdoiksi jäävät liikennöinnin vähentäminen ja lipunhintojen korottaminen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE