Politiikka

”Tukea heti lapsille sodan keskellä” – Kristillisten sosialidemokraattien liitto vaatii Aleppon pommitusten lopettamista

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Syyrian julma sota on jatkunut pitkään ja aiheuttanut paljon inhimillistä hätää.

Viime viikkoina tilanne on ennestään kriisiytynyt itäisen Aleppon saartoon ja jättänyt kaupungin asukkaat ilman apua rajujen pommitusten uhreiksi.

Lasten ja heidän vanhempiensa hätä, sairaaloiden tuhoaminen pommituksilla, vesi- ja lääkepula näkyvät uutisissa, mutta neuvottelut tulitauosta ja rauhasta eivät etene.

Tässä tilanteessa Kristillisten sosialidemokraattien liiton liittokokous vetoaa Suomen hallitukseen ja kaikkiin päättäjiin, että kaikki mahdollinen tehdään sodan uhrien auttamiseksi.

– Pommitukset on saatava loppumaan heti ja aleppolaisille ruokaa ja lääkäriapua, liitto vaatii.

Syyrian sota ja muut kriisit näkyvät myös koko Euroopassa turvapaikanhakijoina ja apua hakevien suurena määränä.

– Myös Suomesta on haettu turvaa. Harvaan asutussa, mutta hyvin organisoituneessa maassamme pystytään kotouttamaan tänne tulleet ja rakentamaan heitä ja meitä hyödyttävää kieli – ja muuta osaamista. Tästä hyviä kokemuksia on muun muassa  kansanopisto-verkostomme opetustyössä.

Hallituksen toimet keskittyvät liiton mielestä yksipuolisesti maahantulon kiristämiseen ja kohtuuttomiin sääntöihin esimerkiksi perheenyhdistämisessä.

– Politiikkaan kuuluu inhimillisyys, ihmisarvon kunnioittaminen ja solidaarisuus. Niitä ei saa kadottaa päätöksenteossa. Vastuu on meidän jokaisen, liitto muistutaa liittokokouksensa  julkilausumassa.

8.10. pidetyssä Kristillisten sosialidemokraattien liittokouksessa liiton puheenjohtajaksi valittiin Heikki Palmu.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat