Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Turkin Erdogan vannoo virkavalan lauantaina – Naton Stoltenberg mukana tilaisuudessa

AFP PHOTO / HANDOUT Turkish Presidential Press Office

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg osallistuu lauantaina Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin virkavalan vannomistilaisuuteen. Hän käy myös kahdenvälisiä keskusteluja presidentin kanssa, kerrottiin Naton lausunnossa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Stoltenberg kertoi jo torstaina Naton ulkoministerien tapaamisessa Norjassa vierailevansa pian Ankarassa edistääkseen Ruotsin pääsyä sotilasliiton jäseneksi niin pian kuin mahdollista. Stoltenberg oli jo tätä ennen keskustellut Erdoganin kanssa puhelimitse.

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström sanoi niin ikään torstaina, että Ruotsi on täyttänyt kaikki jäsenyyden ehdot, joten Turkin ja Unkarin tulisi nyt hyväksyä maan jäsenyyshakemus.

Monet Oslon kokoukseen osallistuvista ulkoministereistä sanoivat toivovansa, että Ruotsista tulisi jäsen jo ennen Liettuassa heinäkuussa pidettävää Naton huippukokousta. Stoltenbergin mukaan tämä on täysin mahdollista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE