Kotimaa

Turun puukotukset: Tämä on tilanne nyt

Turun yliopistolliseen keskussairaalaan on tuotu kahdeksan ihmistä ja yksi potilaista on kuollut, kertoo sairaalajohtaja Petri Virolainen STT:lle. Hänen mukaansa osa ihmisistä on leikkaussalissa, mutta tilanne on vakautumassa.

Turun keskustassa puukotettiin tänään iltapäivällä useita ihmisiä, kertoi Lounais-Suomen poliisi Twitterissä. Poliisi kertoi ampuneensa yhtä epäiltyä tekijää alavartaloon. Hän on poliisin hallussa.

Poliisi kertoo Twitterissä, että se etsii lisää mahdollisia tekijöitä Turussa. Poliisi pyytää ihmisiä poistumaan keskustasta. Yle kertoi aiemmin silminnäkijähavaintoihin perustuen, että kaupungilla olisi kuultu laukaus tai laukauksia. Turun Sanomien tietojen mukaan haavoittuneita olisi seitsemän tai kahdeksan.

STT:n puhelimitse tavoittama silminnäkijä kertoi, että poliisi ampui Turun Puutorilla yhtä ihmistä. Kadulla makasi silminnäkijän mukaan kaksi ihmistä, minkä lisäksi poliisi otti paikalla kiinni yhtä ihmistä.

Turun Sanomien tavoittama toinen silminnäkijä puolestaan kertoi nähneensä, kuinka puukottaja juoksi Kauppatorilta Puutorille päin. Sitten kuului laukaus, minkä jälkeen epäilty jäi maahan makaamaan liikkumattomana. Silminnäkijän mukaan osa Kauppatorilla olleista ihmisistä oli lähtenyt puukotuksen jälkeen ajamaan takaa epäiltyä muun muassa mailoja käsissään.

Hallitus pui tapausta

Lännen Media kertoo, että poliisi teki paikalla olleen silminnäkijän mukaan rynnäkön kerrostaloon Aninkaistenkadulla Turussa kello 17:n aikaan. Poliisit olivat varustautuneet konetuliasein ja rynnäkkökilvin.

Mediatietojen mukaan poliisi on puukotusten jälkeen myös tarkastanut Turusta lähteviä junia ja linja-autoja.

Turun keskustassa sekä Hansakortteli että pääkirjasto on evakuoitu. Sen sijaan Kauppatorin luona sijaitseva Sokos-tavaratalo oli avoinna. Myös kauppakeskukset Skanssi ja Mylly olivat avoinna, mutta osa niiden liikkeistä oli sulkemassa oviaan.

Poliisi nostaa Turun tapahtumien takia valmiutta Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja rautatieasemilla, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä. Myös Helsingin keskustassa on lisätty näkyvää valvontaa, Helsingin poliisi kertoo.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tviittasi, että hallitus seuraa tiiviisti Turun tilannetta ja käynnissä olevaa poliisioperaatiota. Hallitus pitää asiaan liittyen myöhemmin tänään neuvottelun.

Poliisi järjestää tapahtumista Turussa tiedotustilaisuuden iltaseitsemältä. Paikalla on myös sisäministeri Paula Risikko (kok.) ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Turun kaupunki tarjoaa kriisiapua tilanteen takia kaikille sitä tarvitseville. Kriisiapua tarvitsevia kehotetaan ottamaan yhteyttä päivystävään kriisiryhmään numeroon 02 262 6003.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat