Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Tutkimus: Yhteiskunta avautuu omaishoitajille hitaammin kuin muille – ”Omaishoitajien on noudatettava yhä varotoimia”

iStock

Omaishoitajat ovat yhä korona-ajan kurimuksessa, kertoo tuore eurooppalainen kyselytutkimus. Yhteiskunta avautuu omaishoitajille hitaammin kuin muille.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Koronapandemia leikkasi palveluita eniten kaikkein intensiivisimmässä hoitosuhteessa olleilta omaishoitajilta, ja moni koki jääneensä vangiksi kotiinsa. Kyselyn mukaan 84 prosenttia omaishoitajista arvioi, että yhteydenpidon vähentyminen tai katkeaminen sukulaisiin ja ystäviin heikensi elämänlaatua varsinkin viime vuoden kevään pandemiahuipun aikana.

Omaishoitajat myös kokivat, että heidän pandemian ajan työtään arvostettiin vähemmän kuin terveydenhuollon ammattilaisten työpanosta.

Omaishoitajilta pandemia ei ole vieläkään ohi, vaikka muu kahdesti rokotettu väestö voi alkaa palata normaaliin. Omaishoitajien hoidettavat ovat usein ikänsä tai perussairautensa vuoksi koronan riskiryhmää, kuten on moni omaishoitajakin.

–  Rajoitusten poistaminen lisää sairastumisriskiä, ja omaishoitajien on noudatettava yhä varotoimia, Omaishoitajaliiton puheenjohtaja, erikoislääkäri Sari Raassina muistuttaa tiedotteessa.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE