Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Turkki ja Erdoğan nöyryyttivät Ursula von der Leyeniä – suomalaismeppi pöyristyi myös EU-pomolle: ”Oikein mukavasti näytti levittelevän jalkansa ja istuutuvan”

Lehtikuva

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen jätettiin tylysti ilman tuolia, kun hän saapui tapaamiseen Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin kanssa Turkin Ankarassa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tapauksesta on syntynyt kohu, mutta huomiota on kiinnitetty paitsi Erdoganiin myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michelin käytökseen. Tämä ei näet tee elettäkään vastustaakseen isäntien huonoa käytöstä. Von der Leyen päätyi lopulta istumaan sivummalla huoneessa olleelle sohvalle.

”Meni maku Charles Michelin suhteen. Oikein mukavasti näytti levittelevän jalkansa ja istuutuvan… Näissä hetkissä tapahtuu paljon muuttamisessa sekunneissa. Ei olisi pitänyt istuutua! Odottaa lisätuolia eikä antaa Turkin pyörittää showta!” SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri muun muassa kirjoittaa Twitterissä.

Myös keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska ihmettelee, miksei Charles Michel antanut kohteliaasti tuoliaan von der Leyenille.

HS kertoi eilen Reutersin uutiseen viitaten, että komission päätiedottaja Eric Mamer vahvisti keskiviikkona, että tilanne tuli von der Leyenille yllätyksenä.

”Puheenjohtaja oli selvästi yllättynyt. Hänet olisi pitänyt asettaa istumaan samanarvoisesti kuin Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja Turkin presidentti”, Mamer sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE