Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

TVO: Olkiluoto 3 irrotetaan sähköntuotannosta lauantaina noin 37 vuorokaudeksi

LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto käynnistyy lauantaina. Huollon arvioidaan kestävän noin 37 vuorokautta, kertoo TVO.

Demokraatti

Demokraatti

Kyseessä on uuden laitosyksikön ensimmäinen vuosihuolto. Olkiluoto 3:n täyden tehon tuotanto alkoi maaliskuussa 2023.

Huollon pitkää kestoa selittävät TVO:n mukaan muun muassa laitostyypin tekniset ominaisuudet sekä vuosihuollossa tehtävien määräaikaiskoestusten ja huoltojen määrä. Olkiluoto 3 on Euroopan suurin ydinvoimalaitosyksikkö.

– Ydinvoimalayksikön vuosihuollot ovat mittava ja tarkkaan suunniteltu ponnistus, jonka turvalliseen ja laadukkaaseen toteuttamiseen vaaditaan ammattitaitoa sekä TVO:n henkilöstöltä, alihankkijoilta että laitostoimittajalta. Myös viranomaisen rooli on tärkeä onnistuneen vuosihuollon toteutuksessa, sähköntuotannon johtaja Marjo Mustonen sanoo tiedotteessa.

TVO:n oman henkilöstön lisäksi tänä vuonna kaikkien kolmen laitoksen vuosihuoltoihin osallistuu noin 1 400 alihankkijoiden työntekijää.

Viime vuonna Olkiluodosta tuotettiin noin 31 prosenttia kaikesta Suomen sähköstä. Olkiluoto 3:n osuus koko Suomen sähköntarpeesta on noin 14 prosenttia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE