Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Työhön tai luottamustehtäviin liittyvä laiton uhkaus tulossa virallisen syytteen alaiseksi

Laiton uhkaus, joka kohdistuu henkilöön hänen työnsä tai luottamustehtävänsä takia, aiotaan säätää virallisen syytteen alaiseksi. Hallitus antoi asiasta esityksen torstaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Syyttäjä voisi nostaa syytteen, jos uhkaus kohdistuu esimerkiksi terveydenhuollon ja sosiaalialan työntekijöihin, opettajiin tai poliiseihin. Säännös koskisi myös tutkijoihin, toimittajiin tai taiteilijoihin kohdistuvaa uhkailua. Merkitystä ei olisi sillä, onko laiton uhkaus tehty uhrin työpaikalla vai esimerkiksi sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

Luottamustehtävistä soveltamisalaan kuuluisivat kuntatason luottamushenkilöt, kansanedustajat sekä muut julkiset luottamushenkilöt.

Uudistus tehostaisi puuttumista maalittamiseen ja muuhun laittomaan uhkailuun. Laiton uhkaus on kyseessä, jos uhkaa toista rikoksella niin, että uhatulla on perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE